העובדה שמחירי האוכל בארץ עלו אינה חדשה לצרכן הישראלי. אולם גם בעולם המסעדנות הישראלי, שבו מנות שף ומרכיבים יוקרתיים הפכו לחלק בלתי נפרד מהנוף הקולינרי, מרק ב-222 שקלים עדיין מצליח להפתיע.
במרקיית "Magic Soup" ברמת גן, בעליה איציק מדהני מגיש קערת מרק עשירה שמחירה מעורר סקרנות וסימני שאלה כאחד. צלחת של חצי ליטר מרק, מזמינה אותנו לתהות - מה הופך מנה די בסיסית לכה יקרה ומיוחדת?
מדהני מציע ללקוחותיו מרק עשיר המורכב מקרם ארטישוק, פטריות כמהין, שבבי ערמונים קלויים וקוקוס. מרכיבים אלה, הנחשבים יקרים בשוק המקומי, הם לטענתו חלק מההסבר למחיר הגבוה במיוחד.
"הארטישוק הירושלמי מגיע ל-15 שקל לקילו", מסביר מדהני, "וגם הפטריות כמהין שאני מביא מהספק האישי שלי, יחד עם הערמונים היקרים, כל אלה תורמים למחיר".
מדהני אינו מתנצל על המחיר החריג. לדבריו "זה מחיר שלא מתאים לכל כיס", אך הוא מוסיף בביטחון כי הלקוחות שטעמו את המרק העידו שהיו מוכנים לשלם אף יותר: "מי שהבין את הפרודוקטים במנה, אמר לי שהוא מוכן לשלם אפילו 300 שקלים".
הכנת המרק היוקרתי כוללת שלבים מדוקדקים – החל מקיצוץ תפוחי אדמה ושום ועד להוספת מרכיב סודי שמדהני שומר לעצמו, אשר לטענתו מעניק למנה את הטוויסט הייחודי שלה.
השאלה המתבקשת היא האם מרק, שנתפס בדרך כלל כמנה בסיסית ומשביעה, יכול באמת להצדיק תג מחיר כה גבוה? התשובה, כמובן, תלויה בעיני המתבונן – או ליתר דיוק, בחך הטועם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו