שם העסק: ליקר לביא
מקום לידה: גוש עציון
שנת לידה: 2011
הורים: אשר בנטולילה (מהנדס מזון) ויואב גז
משלח יד: ייצור ליקרים משובחים.
סיבות הלידה: "ניסינו לייצר כמה בקבוקים ואנשים התלהבו, אז נסחפנו". הליקרים הטובים בעולם הרבה פחות טעימים. טכנולוג מזון ממוצא צרפתי, מה כבר יכול להיות רע?
גאוות ההורים: ליקר שוקולד מריר, שזכה במדליית זהב בתחרות בינלאומית, שהתקיימה באילת ב־2007, וליקר תאנים סוף הדרך!
שותפות הורית: יקבי טפרברג משווקים.
על הישראלים: "אנחנו עוזרים להם לגלות שבמשפחת האלכוהול יש משקה כיפי, מהנה, ולא רק לנשים. מי שטועם ליקר איכותי מבין זאת".
בני המשפחה: סדרה של 8 ליקרים, ב־14 טעמים. המובילים: שוקולד מריר, אספרסו, ריבת חלב, אוכמניות, תאנים. מייצרים 40 אלף בקבוקים בשנה; 8,000 מוכרים לארה"ב.
ניסיונות קודמים: "בין 2000 ל־2007 ייצרנו יין בכמויות קטנות, אבל הבנו שכוחנו בליקר".
שכיר או עצמאי: "שכיר בגלל הביטחון, אבל עדיף עצמאי שנהנה מתגובות מתלהבות של הציבור; גם אם ההתעסקות עם הרשויות בכלל לא נחמדה, בלשון המעטה. רק לאחרונה מתחילים ליהנות מפירות העסק (ליקרים, פירות העסק... מתוחכם)".