עיני: "אין בתוכנית האוצר בשורה לציבור העובדים"

מנכ"ל ההסתדרות קרא לדאוג לרשת הביטחון לעובדים, או שיפתח בסכסוך עבודה

צילום: ארכיון: רוני שיצר // לין, בר-און ועיני. חילוקי דעות על התוכנית

"אין בתוכנית האוצר בשורה לציבור העובדים", כך תקף אתמול יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, את התוכנית להצלת המשק, במכתב ששיגר לשר האוצר רוני בר-און.

"האוצר עשה בימים האחרונים כותרות גדולות עם תוכנית חירום להצלת המשק. מבחינת העובדים, המהווים את הציבור הרחב, בהיעדר רשת ביטחון ותמריץ ברור שימנע פיטורים בטווח הקצר - הרי שאין בשורה חדשה לעובדים".

התוכנית כוללת שורת צעדים בתחומי התשתיות, שוק העבודה והאשראי, שתכליתם להאיץ את הצמיחה במשק.

עיני דרש מבר-און לפתוח לאלתר במו"מ על שני שלבים בתוכנית של ההסתדרות: הראשון, מתן רשת ביטחון דיפרנציאלית מיידית לעובדים העמיתים בקרנות הפנסיה ובקופות הגמל. השלב השני, מתן סיוע למפעלים דרך השתתפות בשכר העובדים. עיני הוסיף ואיים כי אם האוצר לא יפתח במו"מ עם ההסתדרות בשני נושאים אלה, ההסתדרות לא תבליג עוד. לטענתו, "במשך שנים היו כספי החיסכון של העובדים מוגנים באמצעות אג"ח ממשלתיות בעלות תשואה מובטחת. האוצר בחר להסיר הגנה זו, תוך שהוא שולח את כספי החוסכים להשקעה בבורסה. נוכח המשבר ספגו כספים אלו הפסדים קשים".

כמו כן דורש עיני התמודדות עם גלי הפיטורים נוכח המשבר. האוצר הבטיח לבדוק את הצעתו של עיני להשתתף ישירות בשכר העובדים תמורת התחייבות מהמעסיקים שלא לפטר עובדים, אך טרם קיבל החלטה בנושא. עיני אף סבור כי מקורות המימון של התוכנית אינם ברורים: "איך האוצר מתכוון לממש תוכנית כלכלית ללא הגדלת ההוצאה הממשלתית-".

באוצר אמרו אתמול בתגובה לדברי עיני כי "'תוכנית ההאצה' חיונית והכרחית למשק כעת". עוד הם מדגישים כי התוכנית גובשה תוך הידברות עם גורמים רבים, כולל הסתדרות העובדים.

גם אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, התייחס אתמול לתוכנית ואמר כי יש לתת קדימות לפתרון מצוקות האשראי של עסקים קטנים ובינוניים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר