ארוחת חג אתנית בבית
מיזם "נשים מבשלות" פרויקט חברתי-קולינארי מציע מגוון ארוחות מסורתיות ממטבחים אותנטיים שונים מתרבויות שונות. ארוחת חג שלמה ל-6 סועדים, הכוללת מגוון רב של מנות ראשונות, מרקים, סלטים, מנות ביניים, עיקריות ואף קינוחים מסורתיים משלל מטבחים מסורתיים כמו: גיפלטע פיש, קוסקוס טנזיה, דג מרוקאי, מרק כבש עם דושפרה.
צילום: אייל קרן
מחיר הארוחה נע בין 480-680 שח' (ל-6 סועדים) והתבשילים יגיעו הישר למטבח הביתי שלכם.
בתפריטים מוצעות גם מנות חגיגיות לטבעונים ולצמחונים כמו סלסלות פילו ממולאות בצלים ופטריות טריות, חצילים ממולאים בפטריות וסויה, סלק ממולא בקינואה, קרפלך, קיגל ועוד.
בנוסף, ניתן להזמין מנות שילדים אוהבים - 2 מנות ב-50 ש"ח כמו שוקיים עוף ברוזמרין ותפ"א ברוזמרין, קציצות עוף ברוטב עגבניות עם אורז לבן, שניצל עוף עם פסטה עגבניות
וכן מנות מיוחדות וקינוחים, כגון: לחם בוכרי, עוגות, יין וריבות בתוספת תשלום.

צילום: אייל קרן
"נשים מבשלות" תפריט כשר בהשגחת הרבנות נתניה
יש להזמין מראש- מרכז הזמנות: 073-7826180, ובאתר המיזם - www.cooking-woman.co.il
ארוחת דליקטסים לראש השנה
בחוות צוק המעדניה, שבבעלות החוואי תומר צוק והשף אסף שנער, מציעים מגוון מאכלים, תבשילים, תוספות וסלטים וכן נתחי בשר רבים מתובלים, מסודרים למשעי ומוכנים לצלייה בבית זאת בנוסף לנתחי קצביה טריים ומשובחים.
בתפריט המנות אותן ניתן יהיה להזמין מושרות במרינדות ומתובלנות ו"להכניסן לתנור" להשלמת ההכנה: רוסטביף פילה בקר בחרדל, פלפל שחור, מלח ורוזמרין (275 ₪); רוסטביף סינטה בחרדל, פלפל שחור, מלח ורוזמרין (179 ₪); כתף/שוק טלה, ללא עצם, עם לימון כבוש וזרעי כוסברה (174 ₪); מסדר צלעות טלה בטימין ולימון כבוש (279 ₪) ועוד.

רוסטביף סינטה // צילום: יעל אילן
בין המנות הראשונות המוכנות, שיוצעו בתפריט האוכל המוכן לחג: גפילטע פיש (13 ₪ ליחידה), כבד קצוץ (85 ₪ לק"ג), רגל כרושה (38 ₪ ליחידה), חזרת אדומה/לבנה (18 ₪ ל-150 גרם), סלט תפוח אדמה (14 ₪ ל-250 גרם) ועוד. במסגרת המנות העיקריות שבתפריט החג יוצעו: רוסטביף סינטה מוכן ופרוס (32 ₪ ל-100 גרם) ועוד.
כתוספות למנה יוצעו, למשל: קוביות תפוחי אדמה עם פטרוזיליה, שום ושמן ארטישוק (48 ₪ לק"ג); אורז חגיגי (60 ₪ לק"ג); ירקות צלויים (86 ₪ לק"ג); רטבים ועוד.
לקינוח, ניתן יהיה להזמין: מלבי עם רוטב היביסקוס בכוסות קטנות (חלבי), מבחר עוגות דבש, עוגת שוקולד עשירה, טארט תפוחים, מבחר גלידות מעולות ועוד.

כבד קצוץ // צילום: אפיק גבאי
במקום ימכרו גם חלות דבש, דבש מחוות צוק ודבש מהערבה.
כתובת איסוף: חוות צוק המעדניה, רחוב פרלוק 5, רמת אביב החדשה - תל אביב
למידע נוסף והזמנות: http://www.zuk-farm.co.il/ ,077-5155905
ראש השנה כמיטב מסורת אשכנז
בתפריט המשלוחים לראש השנה של מסעדת קיטון הותיקה והאהובה ניתן למצוא מגוון רחב של סלטים, מנות ראשונות, מרקי עוף, מנות עיקריות וקינוחים לפי משקל או לפי מנות.
סלטים - כבד קצוץ (52 ₪ לחצי ק"ג) ,סלט ביצים מסורתי (45 ₪ לחצי ק"ג), מלפפונים בגמבה ושמיר (32 ₪ לחצי ק"ג), חצילים במיונז (32 ₪ לחצי ק"ג,) סלט תפוחי אדמה מסורתי (32 ₪ לחצי ק"ג) ועוד.
מנות ראשונות - רגל קרושה (95 ₪ לתבנית של 4-5 מנות) , גפילטע פיש (24 ₪ ליחידה של 125 גרם), ראש דג ממולא ( 34 ₪ ליחידה), קנישס בשרי (14 ₪ ליחידה) כרוב ממולא בבשר עגל טחון ואורז (26 ₪ למנה) ועוד.

מרק עוף עם קרפלך // צילום: מירי ביטון
מרקי עוף - מרק צח עם 2 קרפלך (32 שח ל 500 גרם) מרק צח עם 2 יחידות קניידלך (32 ₪ ל500 גרם), בומבה של מרק (49 ₪ ל-1 ליטר ) ועוד.
מנות עיקריות - פרגיות ממולאות בשר וצנוברים (190 ₪ ל-1 ק"ג), סלומון בעשבי תיבול (160 ₪ ל-1 ק"ג ), אוסובוקו - מנה שלמה ועשירה (75 ₪ למנה כולל תוספות) צלי בקר (180 ₪ ל- 1 ק"ג), לשון עגל, (150 ₪ ל-1 ק"ג) קציצות מטוגנות (14 ₪ ליחידה) ,שניצל עוף ( 45 ₪ למנה שמספיקה לשני ילדים)
תוספות - אורז עם שקדים (40 ₪ לחצי ק"ג), צימעס-גזר גמדי מקורמל עם צימוקים (28 ₪ ל-500 גרם) תפו"א בתנור (30 ₪ 500 גרם) גווץ- ירקות מבושלים ברוטב עגבניות (28 ₪ ל-500 גרם) ועוד.

גפילטע פיש // צילום: מירי ביטון
קינוחים - עוגת דבש (46 ₪ לפס ) מוס שוקולד של קיטון (20 ₪ למנה ), קוגל אטריות (59 ₪ לפס), קומפוט (25 ₪ למנה) ועוד.
בקנייה מעל 1000 ₪, עוגת דבש מתנה.
מסעדת קיטון - רחוב דיזינגוף 145 תל אביב
הזמנות טלפוניות: 03-5233679
הזמנות בווטסאפ 054-4535465 (אורנה)
ניתן לאסוף את ההזמנות במסעדה או לתאם משלוח עד הבית, ביום שלישי 19.9 בשעות 16.00- 22.00, ביום רביעי 20.9 בשעות 09.00-12.00
ארוחת חג מסורתית בגליל
"הגושרים מלון בטבע", השוכן בקיבוץ הגושרים בגליל העליון, מציע אירוח מפנק וחגיגי בראש השנה ומזמין ליהנות מארוחות חג גליליות ומושקעות פרי יצירתו של שף המלון מתן מרגלית.
שף מרגלית רקח תפריט חגיגי עשיר ומגוון לארוחת החג ויעניק חוויה קולינרית גלילית וכן אפשרויות רבות ליצירת ארוחה מאוזנת ובריאה, על טהרת חומרי הגלם המשובחים והבריאים של הגליל.

בין המנות שיוגשו: גפילטע פיש, דג פיקנטי מבושל בירקות, פילה דג צלוי בעשבי תיבול, טנזייה עם פירות יבשים, דלעת צלויה בקינמון ואניס, תבשיל בקר בעגבניות חוויאג' וגרגירי חומוס, ותבשיל צוואר כבש בפירות יבשים.
לצד מנות חג מסורתיות וסממני החג יוגשו גם ברווזים צלויים בדבש תפוזים וג׳ינג׳ר, חזה אווז צלוי בדבש עם רוטב פירות יער, תבשיל כבש עם פירות יבשים, רוסט סינטה בפלפל וחרדלים, תבשיל בשר ראש בחומוס ועגבניות ועוד. בנוסף, תפריט מיוחד למזון טבעוני, צמחוני, נטול גלוטן ועוד, בשילוב הסבר כתוב לצד כל מנה.
במסגרת האירוח ייהנו אורחי המלון מהמופע "עד שנתעורר" עם רבקה זוהר ולירון לב עם מיטב הקלאסיקות הישראליות המוכרות בעיבודים חדשים, וגם שירים חדשים משני האלבומים המשותפים אשר יצרו יחד. בנוסף מציע המלון לאורחיו טיולים בטבע ובנחלים, פעילויות ספורט לכל המשפחה, ואטרקציות וסדנאות לילדים.
מחירי לינה בראש השנה וסוכות- מינימום 3 לילות- משתנה בהתאם לימי החג וחול המועד.
מחיר אירוח לזוג- החל מ- 1370 ₪ - ללילה ע"ב לינה וארוחת בוקר
מחיר אירוח לזוג + 2- החל מ- 2050 ₪ - ללילה ע"ב לינה וארוחת בוקר
להזמנות ופרטים: הגושרים מלון בטבע- 6816001- 04, www.hagoshrim-hotel.co.il
ארוחת חג מהודרת על פי שף ברק אהרוני
מסעדת ה"נורמן", הממוקמת בחלל הכניסה של מלון נורמן, מציעה לסועדים לחגוג את ערב ראש השנה בארוחה מיוחדת שנבנתה על ידי שף המסעדה, ברק אהרוני. לרגל החג, יצר אהרוני סעודה חגיגית המורכבת ממנות חג מסורתיות בביצוע מוקפד ומודרני, תוך שהוא עושה שימוש בחומרי גלם עונתיים המצויים בשיא עונתם ובהם כרישה, אספרגוס, שומר ותרד טורקי. אהרוני אמון על מטבח עילי ובלתי מתפשר המגיש לסועד תפריט עשוי לעילא ולעילא גם בערב ראש השנה.

כבד ממולא // צילום: דיוויד לופטוס
בין המנות הראשונות: כרוב ממולא, מנגולד וצימוקים שחורים, סלט אנדיב, עשבי תבלין, אספרגוס ויוגורט, סיגרים מרוקאים ממולאים בחלקי פנים, סלט עשבי תיבול טריים, גרגרי רימון וסלרי ועוד.
בין המנות העיקריות: אוסבוקו טלה בבישול איטי עם ירקות שורש לבנים ועפרן, פילה לוקוס עם תבשיל שומר, גרגרי חומוס וארטישוק ירושלמי, צלי בקר בתבשיל פלפלים יבשים, בצלי פנינה וקינמון עם גזר סגול ועוד.
קינוחים: נמסיס שוקולד, טארט טטין וגלידת דבש, גלידות וסורבה תוצרת בית, ריבועי תמרים וקוקוס
600 ₪ לאדם כולל שתייה קלה, קפה ומבחר חליטות
הארוחה תתקיים בערב ראש השנה, יום רביעי, 20.09 החל מהשעה 18:00. יש להזמין מקומות מראש.
ארוחת חג על גחלים
״ZOYA (זויה) – גריל בר״, מסעדת גריל שנפתחה לאחרונה בנתניה, מזמינה אתכם לבוא לחגוג במקום את ערב ראש השנה, עם תפריט מיוחד, ובמחיר משתלם במיוחד. תפריט ערב ראש השנה מוצע לסועדים במחיר של 120 שקלים לסועד והוא כולל:
מבחר סלטי הבית שיוגשו למרכז השולחן.

צילום: סטס קורינסקי
מנה ראשונה לבחירה מבין המנות הבאות: טרטר סלמון/ סביצ׳ה מוסר ים/ סלט פטריות מוקפץ/ סלט פאטוש/ סלט ארטישוק.
מנה עקרית לבחירה מבין המנות הבאות:מנת דג על הגריל: דניס, לברק, פילה סלמון נורבגי, בורי, מושט
או מנת בשר: סטייק פרגית, קבב טלה, חזה ברווז, כבש עסיסי, לבבות עוף או ברווז, כבדי עוף או כבדי ברווז או מעורב זויה. כמו כן, בתוספת תשלום של 30 ש״ח, ניתן להזמין גם פילה עגל, אנטריקוט או צלעות טלה.
לקינוח יוגש לשולחן מלבי הבית, לצד פלטת פירות עונה וקפה או תה לבחירה.
יש להזמין מקומות מראש
זויה – גריל בר | תחנת דלק ״השחר״, כביש 2 (לכיוון דרום), נתניה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו