העיתון הנקרא במדינה // צילום ארכיון: יהושע יוסף // העיתון הנקרא במדינה // צילום ארכיון: יהושע יוסף

לראשונה: ישראל היום מקום ראשון גם בסוף השבוע

ממשיכים להוביל • על פי נתוני סקר TGI: ישראל היום הוא העיתון הנקרא ביותר בישראל בימי חול וגם בסוף השבוע

עיתון ישראל היום ממשיך להוביל בשיעור הקריאה בימי חול, ולראשונה עבר את עיתון ידיעות אחרונות בשיעור הקריאה גם בסוף שבוע – כך על פי סקר TGI שהתפרסם היום (חמישי). 

לפי נתוני הסקר, בתקופה חצי שנתית (ינואר-יוני 2017), ישראל היום מוביל לראשונה בשיעור הקריאה בסוף השבוע על ידיעות אחרונות כאשר שיעור הקריאה שלו עומד על 34.6% לעומת 37.2% ביולי-דצמבר 2016. למרות ירידה זאת (שאינה מובהקת סטטיסטית), שיעור הקריאה של ידיעות ירד ל-34.1% בינואר-יוני 2017 מ-38.0% ביולי-דצמבר 2016 (ירידה מובהקת סטטיסטית). 

בראיה שנתית (יולי 2016-יוני 2017), ידיעות אחרונות ממשיך להוביל בסוף השבוע אבל שיעור הקריאה של שני העיתונים הינו צמוד ואינו מובהק סטטיסטית. שיעור הקריאה לגיליון יום ו' של ידיעות עומד על 36.1%, לעומת ישראל היום עם שיעור קריאה ביום ו' של 35.9%.

בעיתונות יום חול בתקופה חצי שנתית (ינואר-יוני 2017), ישראל היום ממשיך להוביל בצורה מובהקת לעומת ידיעות אחרונות עם שיעור קריאה של 36.7% לעומת 38.6% ביולי-דצמבר 2016 (ירידה שאינה מובהקת סטטסטית). באותה התקופה, שיעור הקריאה של ידיעות אחרונות עומד על 32.5% לעומת 33.9% ביולי-דצמבר 2016 (ירידה שאינה מובהקת סטטיסטית). 

גם בראיה שנתית ישראל היום ממשיך להוביל בצורה מובהקת סטטיסטית ביום חול, כאשר שיעור הקריאה עומד על 37.6% לעומת 38.9% (ירידה שאינה מובהקת סטטיסטית). זאת, לעומת ידיעות אחרונות שעומד על אחוז קריאה של 33.2% לעומת 35.1% בשנה הקודמת (ירידה מובהקת סטטיסטית).

הסקר, שמתפרסם פעמיים בשנה ומבוסס על מדגם מייצג של מרואיינים במגזר היהודי בגילאי 18+, המשקפים אוכלוסייה בשיעור של כ-4.3 מיליון נפש, מצביע על המשך ירידה כללית בשיעור הקריאה בעיתונים בשלוש השנים האחרונות.

על פי הסקר, ניכרת מגמת ירידה מתמשכת (שהינה מובהקת) גם בשיעור ההאזנה לרדיו: מיולי-דצמבר 2015 לעומת ינואר-יוני 2017 מ-71.2% ל-66.5%. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...