על דשא הבניין הגבוה נפרשה מחצלת מרופטת ורחבת ידיים. בשולי המדשאה הגדולה פורחות הערוגות וקומות המגדל מצלות על פיסת הטבע הירוקה בלב הנוף האורבני־פסטורלי של שכונתי. אביחי ומור מטיילים מהרחוב הסמוך, דוחפים עגלה שבה יושב אמיתי החייכן, ומתחתיו בסל העגלה קערת סלט עטופה וקופסת פסטה מבושלת.
הם אוחזים בשתי כפות ידיים קטנות, האחת של עומרי והאחרת של הילי, מטפסים במדרגות ופורשים איברים וכיבוד על המחצלת הגדולה. כמה פסיעות אחריהם ניר ורלי ויונתן ודניאל, וחיוכים מתוקים ועיניים כחולות וכדורגל וצעצועים ושניצלים מטוגנים ושתייה קרה, וגם הם על הדשא הרך.
פיקניק של שבת בבוקר מתחת לבית הפך למעין שגרה עצלה של קיץ. נטולת מאמץ, גדושה משפחתיות מבורכת ועתירת אוכל טעים. אני מניחה על המחצלת קופסת פלסטיק ובה סלט חמים, ירקות חרוכים ומתובלים בלהט האש והפלפל הירוק החריף. וגם כרובית יפת מראה, צלויה לפריכות מענגת ומלווה בטחינה צהבהבה וטעמה קארי עדין ומעקצץ. ומאפה לחם ועגבניות שאפיתי בחמש דקות קלות ונזלל בדקתיים.
ברד פודינג מלוח של עגבניות מיובשות וגבינות
החומרים (לכ־8 מנות):
√ 4 לחמניות רכות
√ 100 גרם חמאה מומסת
√ 2 ביצים
√ 1 מכל שמנת לבישול
√ 100 גרם גבינת פטה מגוררת
√ 1 כוס עגבניות מיובשות לחות (בשמן זית) או צימוקי עגבניות בשמן זית
√ חופן עלי פטרוזיליה ובזיליקום קצוצים
√ מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
√ 4 כפות מוצרלה מגוררת
אופן ההכנה:
קורעים את הלחמניות לפיסות, מערבבים עם החמאה המומסת ומניחים בצד ל־5 דקות.
בינתיים מערבבים ביצים, שמנת לבישול וגבינת פטה.
מוסיפים עגבניות לחות קצוצות או צימוקי עגבניות ועשבי תיבול ומתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את פיסות הלחמניות, יוצקים לתבנית משומנת או לתבניות אישיות וזורים מוצרלה.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כחצי שעה עד שהמאפה משחים.
כרובית ברוטב טחינה וקארי
החומרים (ל־4 מנות):
√ 1 כרובית יפה עם עטרת עלים אחת (לבקש מהירקן לא לחתוך את כל עלי הכרובית)
√ 1/2 כוס שמן זית
√ 2 כפיות קארי טחון טרי
√ פלפל שחור גרוס לפי הטעם

צילום: לירון אלמוג
לטחינה:
√ 1/2 כוס טחינה גולמית משובחת
√ 1/2 כפית קארי טחון טרי
√ 2 שיני שום כתושות
√ 1/2 כפית מלח
√ 1/2 כוס מים
√ מיץ מ־1 לימון
√ 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
√ מעט פלפל ירוק חריף קצוץ דק
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל־250 מעלות.
מבשלים את הכרובית במי מלח רותחים (יש לטעום את המים ולוודא כי הם מלוחים דיים), כשהראש כלפי מטה והעלים כלפי מעלה במשך כ־10 דקות. מסננים ומצננים.
מניחים את הכרובים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהפרחים כלפי מעלה, יוצקים שמן זית בנדיבות ומתבלים בקארי ובפלפל.
צולים במרכז התנור כ־15 דקות או עד שהכרובית משחימה.
לטחינה: מערבבים את כל המרכיבים.
מגישים את הכרובית עם הטחינה.
סלט חצילים ופלפלים שרופים
החומרים (לכ־4 מנות):
√ 2 חצילים
√ 2 פלפלים כתומים או צהובים
√ 2 פלפלים ירוקים חריפים
√ 4 עגבניות
√ 2 בצלים
√ 2 שיני שום כתושות
√ שמן זית לפי הטעם
√ מיץ לימון לפי הטעם
√ מלח לפי הטעם
√ פלפל גרוס לפי הטעם

צילום: לירון אלמוג
אופן ההכנה:
עוטפים את העגבניות והבצל בנייר כסף, וקולים את כל הירקות בשלמותם ובקליפתם על הגריל או על הגז.
קולפים את כל הפלפלים, גם החריפים, ומרוקנים מתוכם את הגרעינים. מרוקנים את ליבת החציל ומקלפים את הבצל.
קוצצים בסכין את כל הירקות החרוכים לממרח גס מאוד.
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, שום, מלח ופלפל ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו