טראמפ במהלך ביקורו בסעודיה // צילום: אי.פי.אי // טראמפ במהלך ביקורו בסעודיה // צילום: אי.פי.אי

הבית הלבן: טראמפ הציע סיוע לפתרון המשבר במפרץ

רשת אל-ג'זירה דיווחה כי הנשיא האמריקני שוחח בטלפון עם אמיר קטאר והביע נכונות למצוא פתרון למשבר הדיפלומטי החריף • סעודיה, מצרים ומדינות נוספות ניתקו השבוע את יחסיהן עם קטאר

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, שוחח בטלפון עם אמיר קטאר, תמים אל תאני, והביע נכונות למצוא פתרון למשבר הדיפלומטי במפרץ, כך דווח היום (שלישי) ברשת אל-ג'זירה. כזכור, השבוע הכריזו סעודיה, מצרים ומדינות נוספות כי הן מנתקות את הקשרים הדיפלומטיים שלהן עם קטאר. מהבית הלבן נמסר כי טראמפ הציע לפתור את המשבר בין הצדדים, גם באמצעות פגישה בוושינגטון. 

שר החוץ הסעודי עאדל אל‭'ג-‬ובייר קיים אתמול מסע"ת בפאריס, שם שב ואמר כי אם קטאר מעוניינת להחזיר את היחסים למסלולם עליה להתחייב כי תחדול מתמיכה ומימון של ארגוני טרור ותנתק את קשריה עם חמאס, חיזבאללה, אל קעידה וארגוני טרור נוספים ותרסן את כלי התקשורת העוינים שבבעלותה. אל‭›ג-‬ובייר שב והאשים את קטאר בניסיון לערער את הביטחון והיציבות בסעודיה ומדינות ערביות נוספות והאשים אותה בפגיעה במעמד הרשות הפלשתינית באמצעות תמיכה בחמאס. לדבריו, "כל עוד קטאר לא תנקוט צעדים מוכחים לשינוי מדיניותה, יימשך הבידוד והחרם המדיני עליה‭."‬

 סעודיה זכתה אתמול לתמיכה מכיוון ארה"ב, לאחר שהנשיא דונלד טראמפ החמיא לה על הובלת החרם. "במהלך המסע האחרון שלי למזרח התיכון הצהרתי שם שלא יכול להיות עוד מימון של אידיאולוגיה רדיקלית‭,"‬ הצהיר הנשיא בטוויטר, "כל כך טוב לראות שהביקור שלי בסעודיה עם המלך ‭ 50-ו‬ מדינות כבר משתלם. הם אמרו שהם ינקטו בקו נוקשה בכל הנוגע למימון גורמים קיצוניים, וכל הסימנים הצביעו לעבר קטאר. אולי זו תהיה התחלת הסוף לאימת הטרור‭."‬

 בתוך כך, בכלי התקשורת הערבים פורסם מסמך, רשמי לכאורה, שאותו חשף העיתון הרוסי "ספוטניק" בשפה הערבית. במסמך, שעליו נטען כי הוא נושא את חותמות לשכת הנשיאות של אמיר קטאר השייח' תמים אל ת'אני ומסווג כ"סודי ביותר‭,"‬ התבקשו מנגנוני הביטחון של קטאר להעמיד לרשות האמיר ומשפחתו מטוס חלופי למטוס הנשיאותי במקרה ויתבצע ניסיון הפיכה בנסיכות והם ייאלצו להימלט לטהרן, שהסכימה להעניק להם מקלט מדיני.

עוד דווח כי מנגנוני הביטחון של קטאר ביצעו אתמול גל מעצרים בקרב גורמי אופוזיציה מ"התנועה לשחרור קטאר‭,"‬ שהתבטאו ברשתות החברתיות בעד הצעד שנקטו סעודיה ומדינות ערב והמפרץ הפרסי ואף קראו לסעודים לפלוש לקטאר ולהביא להפלת משפחת אל ת'אני. בנוסף דווח כי עם פרוץ המשבר ערכו שליטי הנסיכויות של כווית ועומאן מסע דילוגים בין סעודיה וקטאר, בניסיון לתווך ולהביא לפתיחתו מו"מ לפתרון המשבר, אולם ניסיונות התיווך עלו עד כה בתוהו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...