טורקי אל בינאלי ולוחמי דאעש // צילום: סוכנויות הידיעות // טורקי אל בינאלי ולוחמי דאעש // צילום: סוכנויות הידיעות

דיווח בסוריה: ה"מופתי של דאעש" חוסל

גורמים בסוריה: טורקי אל בינאלי, ראש מועצת הדת של ארגון הטרור ומי שסייע בניסוח האידיאולוגיה הקיצונית שלו, נהרג במתקפה אווירית של כוחות הקואולציה

גורמים בסוריה דיווחו היום (חמישי) כי המנהיג הרוחני של ארגון דאעש, ראש מועצת חכמי הדת של הארגון ומי שנחשב כמופתי של השטחים בשליטת דאעש, טורקי אל בינאלי, נהרג בהפצצה אווירית של כוחות הקואליציה בעיר ראקה שבצפון סוריה.

כלי תקשורת ברשתות החברתיות המזוהות עם דאעש ביכו את מותו של אל בינאלי, למרות שעד כה לא ארגון הטרור ולא מפקדת המשימה של כוחות הקואליציה אישרו את דבבר מותו.

אל בינאלי, איש דת יליד בחריין, הגיע ממשפחה אמידה ומקושרת בנסיכות הנפט הקטנה ונחשב קיצוני בעמדותיו הדתיות כבר מגיל צעיר. הואל מד לימודי דת בבחריין ולבנון וגורש מאיחוד האמירויות בשל דעותיו הקיצוניות.

בשנת 2007 הוא הצטרף לאל קאעידה בתימן ושימש כאיש דת וכמלומד עבור ארגון הטרור. בשנ ת2013 הגיע אל בינאלי ללוב, שם לקח חלק בהפצת האידיאולוגיה הסאלפית בקרב המורדים שהדיחו את הרודן מועמאר אל קדאפי.

אל בינאלי הגיע לסוריה ככל הנראה בשנת 2014 ומונה על ידי מנהיג הארגון, אבו בכר אל-בגדדי, לבכיר במועצת חכמי הדת של הארגון. כמו אל בגדדי, אל בינאלי היה איש דת בהכשרתו ולא מפקד צבאי והשפעתו בעיצוב האידיאולוגיה הקיצונית של הארגון היה ככל הנראה משמעותי. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...