קליבלנד לא עוצרת. לאחר שהשלימה סוויפ של 0:4 בשתי הסדרות הראשונות במזרח, הלילה הקאבלירס המשיכו ביכולת הנהדרת עם ניצחון על וגנבו את המשחק הראשון בסדרה, שנערך בביתם של הסלטיקס שסיימו ראשונים במזרח.
לא פעם דובר לקראת הסדרה הנוכחית על ימי המנוחה הרבים ששחקני קליבלנד קיבלו לאחר שניצחו את הסדרה נגד טורונטו ב-0:4 וכמה זה עלול לגרום לשאננות מסוימת, אך הקאבס הגיעו דרוכים מהפתיחה ועלו ליתרון 9:22 לאחר שמונה דקות של משחק וקבעו 19:30 בתום הרבע הראשון. השליטה של האלופה המשיכה גם ברבע השני כשההפרש רק הלך וגדל, כשהגיעה בשיאו ל-26. יכולת טובה של אייזאה תומאס ובוסטון הצליחו להוריד ל-39:61 במחצית.
ברבע השלישי הקאבס לא ריחמו על יריבתם כשכבר היתה בפיגור גדול ורק הגדילו את ההפרש עם דאנק של טריסטיאן תומאס שנתן לקליבנד 43:71, בהמשך שלשה של קווין לאב נתנה לקאבס את היתרון הגדול ביותר שלה במשחק עם 60:88, אך הסלטיקס שוב צימצמו וירדו להפסקה בין הרבעים בפיגור 75:92.
במהלך ה-12 הדקות האחרונות, הסלטיקס אמנם המשיכו במגמה של צמצום ההפרש, אך זה היה מאוחר מדי עבורם והקאבס שייטו בדרך ליתרון 0:1 בסדרה עם ניצחון 104:117 בסיום.
המשחק הבא ייערך בין שישי לשבת שוב באולמה של בוסטון.
לברון ג'יימס, שקלע 38 נקודות וקווין לאב שהוסיף 32 משלו נכנסו לרשימה מכובדת, כשהפכו לצמד השחקנים הראשון שקולע יותר מ-30 נקודות באולמה הביתי של בוסטון, מאז ג'רי ווסט ואלגין ביילור.
ג'יי קראודר ואייברי בראדלי קלעו 21 כל אחד למפסידה.