פעילות יחידת העילית הסתבכה: שני מסתערבים מיחידת דובדבן נעצרו אמש על ידי שוטרים פלשתינים במהלך פעילות מסתערבים בשכם. במהלך מעצרם התפתח עימות בינם לבין השוטרים הפלשתינים, והם עוכבו יחד עם ציודם האישי, הרכב שבו נסעו וכלי הנשק שלהם. לאחר כשעה הם הושבו לישראל בתיאום המנהל האזרחי.
האירוע החריג התרחש אתמול בסביבות השעה תשע בערב, בעת שכוח מיחידת דובדבן ביצע פעילות מבצעית בשכונת רפידיה בשכם. שני חיילים מסתערבים שהשתתפו בפעילות נחשפו ונתפסו על ידי מנגנוני הביטחון הפלשתינים. השניים נלקחו לתחנת המשטרה הפלשתינית.
לאחר כשעה, שבמהלכה התקיים תיאום בין הפלשתינים לבין המנהל האזרחי, הושבו החיילים לצה"ל בכניסה המערבית של שכם, שבאזור קוצ'ין.
לאחר שנבדקו רפואית, נמסר שהם לא נפצעו במהלך שהותם במעצר, אפילו לא באורח קל.
מהצבא נמסר כי “במהלך פעילות כוח צה"ל בעיר שכם, כוח מסוערב עוכב לבדיקה על ידי אנשי הביטחון הפלשתינים". גורמים צבאיים הוסיפו כי החיילים הוחזרו עם כלי הרכב שבו נסעו, כלי הנשק, מכשירי הקשר וכל ציודם האישי. עוד ציינו בצבא כי בניגוד לדיווחים, למרות שאכן היה במקום חיכוך אלים, החיילים לא הוכו על ידי השוטרים הפלשתינים במהלך המעצר.
גורם בכיר במנגנוני הביטחון הפלשתיניים סיפר כי החיילים עוררו את חשד השוטרים הפלשתינים כאשר נכנסו בשעות החשיכה לשכם: “השוטרים הפלשתינים עצרו את הרכב שבו נסעו הישראלים לבדיקה, והתברר שהם חיילים. לשמירה על ביטחונם הם נלקחו לנקודת המשטרה ברפידיה בשכם וסיפרו שם שהם לא מסתערבים ולא היו בפעילות אלא נכנסו לשכם לצורך הריגוש. יצרנו קשר עם המנהל האזרחי והם הועברו לידי הכוחות הישראלים". הבכיר הפלשתיני הוסיף ואמר בנימה של זלזול: “אם הם מסתערבים אז כנראה העבודה שהם עשו היתה באיכות ירודה כי השוטרים הפלשתינים מייד הבחינו בהם". יש לציין עוד כי השמועה שבנקודת המשטרה נמצאים שני מסתערבים פשטה במהירות, וכוח צה"ל שהגיע לנקודת המשטרה בשכם לאסוף את שני החיילים שנעצרו נתקל בהמון זועם שהשליך לעברם אבנים וניסה למנוע מהכוח להגיע לנקודת המשטרה.
מדובר באירוע חריג מאוד שמתרחש ביחידת העילית המסוערבת של צה״ל, דובדבן. מעת לעת נכנסים חיילי צה"ל בשוגג לשטחי A של הרשות הפלשתינית ומושבים לצבא לאחר תיאום, לעיתים לאחר עימותים אלימים. אך הפעם מדובר היה בעילית של הצבא, שנכנסה לפעילות בשכם. בצה"ל הסבירו אתמול כי היחידה פועלת הרבה מאוד ברחבי הגדה המערבית, וגורמים צבאיים ציינו כי לבסוף האירוע הסתיים בשלום. בצה"ל פתחו בחקירת האירוע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו