הטיל החדש שהוצג // צילום: אי.פי // הטיל החדש שהוצג // צילום: אי.פי

מפגן ראווה: צ.קוריאה הציגה טילים בליסטיים המשוגרים מצוללות

מסר מאיים לארה"ב ולעולם • במפגן צבאי ענק במדינה המבודדת הוצגו גם מערכות שיגור חדשות • קוריאה הדרומית: מדובר בטילים בין יבשתיים

המשבר בין ארה"ב לצפון קוריאה גובר, עם החרפת הטון מצד פיונגיאנג כנגד האמריקנים: צפון קוריאה הציגה היום (שבת) לראשונה טילים בליסטיים המשוגרים מצוללות (SLBM), זאת במסגרת מצעד ראווה צבאי עצום בבירה פיונגיאנג.

במסגרת המצעד, שנערך לרגל יום הולדתו ה-105 של אבי האומה קים איל סונג, הזהירה המדינה המבודדת את ארה"ב באמירה כי "יש לסיים את ההיסטריה הצבאית של טראמפ שהגיעה לשלב מסוכן". 

הטלוויזיה הממלכתית הציגה צילומים של טילים מסוג Pukkuksong-2 SLBM על גבי משאיות שעברו לנגד עיניו של המנהיג קים ג'ונג און. עוד הוצגו מערכות חדשות לשיגור טילים.

בצבא דרום קוריאה מאמינים כי הטילים שהוצגו במפגן הינם טילים בליסטיים בין יבשתיים (ICBM) מסוג חדש.

על רקע הדיווח אתמול ברשת אן.בי.סי האמריקנית, לפיו ארה"ב מתכננת מתקפת מנע לפני ביצוע ניסוי גרעיני של המדינה המבודדת, גורמים במדינה תקפו אמש את הנשיא דונלד טראמפ. 

"ההתנהגות הבעייתית והאגרסיבית של טראמפ באמצעות ציוציו דוחפת את העולם על סף מלחמה גרעינית", איימו בצפון קוריאה. 

האן סונג ריול, סגן שר החוץ של צפון קוריאה, האשים את טראמפ בבניית מעגל מתחים והזהיר אותו מפני התגרות בצבא הצפון קוריאני. "אם הם יבחרו בכך, נלך למלחמה", איים סגן השר. הוא הדגיש כי צפון קוריאה תמשיך בפיתוח תוכנית הגרעין שלה ותבצע ניסוי בכל זמן שהמנהיגים ירצו בכך. 

במקביל, ברוסיה התייחסו אתמול היום (שישי) למשבר וציינו כי הדרך הדיפלומטית היא היחידה לפתרון. "אנחנו קוראים לכל המדינות לרסן עצמן ולהימנע מכל פעילות שעלולה להביא להסלמת המצב", אמר דובר הקרמלין דימיטרי פסקוב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...