קורסי הגנה עצמית: לומדים מהי אמנות החיים

בשונה ממה שמרבית האנשים חושבים, אמנויות הלחימה המסורתיות כלל לא נועדו לתקיפה או לזכייה בתחרויות. אמנויות לחימה כמו ג'ודו או קראטה נועדו בעיקר להגנה עצמית, כאשר תוך כדי התהליך המתאמן עובד מסע של שיפור עצמי וסיגול ערכים מוסריים

צילום:  //  ,
צילום: //

אחת מאומנויות הלחימה העתיקות, הידועות והמוכרות מכולן היא הקראטה. לקראטה היו גילגולים שונים כאשר את הקראטה הקלאסי עיצבו בתחילת המאה הקודמת באי אוקינאווה שביפן. המאסטרים הגדולים של הקראטה שיכללו אמנויות לחימה עתיקות שהגיעו ליפן מסין, הכניסו ערכים מקומיים ופילוסופיות חיים בתור בסיס לאימונים ודרשו מן המתאמנים להטמיע ערכים אלה כחלק מאימוני הקראטה. מאסטרים אלה הדגישו כי לימודי קראטה ללא אימון וחיזוק המוח והנפש אינם אימוני קראטה של ממש. מי שלא מצליח לסגל את ערכי הקראטה אינו ראוי ללמוד קראטה.

מיקוד, כבוד ושליטה עצמית

אחד המאפיינים הבולטים של קראטה הוא מיקוד, כבוד ושליטה עצמית. המיקוד בא לידי ביטוי בטכניקות הבסיסיות אותן עושים המתאמנים מדי אימון. כל טכניקה כזו, אפילו הבסיסית שבהן, נעשית במלוא הכוח והעוצמה בכל פעם מחדש. לא משנה אם המתאמן עוסק בקראטה 5 שנים או 50 שנים, עדיין בבסיס האימונים תמיד יעמדו אותן טכניקות בסיסיות.

אימון חוזר ונשנה של טכניקות אלה עוזר למתאמן לפתח יכולות מיקוד ושליטה עצמית גבוהות העוזרות לו להתגבר על התחושה כי מדובר בנושא זניח. בקראטה אין תנועות זניחות או כאלה שנעשות ללא כוונה מלאה וישנו דגש על השקעת מאמץ מרבי בכל תנועה ובכל רגע של האימון.

חוג של כבוד

חוג קראטה יאפשר לילדכם ללמוד מקרוב על הכבוד היפני. כבוד זה מתבטא במהלך האימון אינספור פעמים. כבר בתחילת האימון ישנה קידה קבוצתית כלפי המאמן ואף כבר ברגע הכניסה לדוג’ו (מכון האימון) מקובל לקוד קידה מתוך כבוד למקום. כל אימון זוגי מתחיל בקידה בין המתאמנים, כל סיום אימון זוגי מסתיים בקידה, כל קאטה (רצף תנועות ידוע מראש בדרגות קושי משתנות) או קרב מתחילים בקידה ועוד. הרגלים אלה משמרים את כבודם והערכתם של המתאמנים כלפי המאמן, המתאמנים שלצידם והמסורת של הקראטה.

ביטוי נוסף לכבוד הרב הנמצא בכל אימון קראטה הוא החובה לקרוא למאמן “סנסאיי”. לא מקובל לפנות למאמן בשמו הפרטי או בכל מילה אחרת מלבד המילה סנסאיי. כאשר הסנסאי אומר למתאמנים לעשות משהו הם עונים לו בקריאת “אוס” עוצמתית שמשמעותה כי המתאמנים מוכנים להשקיע את כל כוחם בהוראות המאמן. אסור לענות בשום צורה אחרת באימון מלבד המילה “אוס”.
מנהגים אלה עוזרים לשמר את השליטה העצמית של המתאמנים, את נחישותם ואת הכבוד למאמן.

5 כללים לחיים בריאים יותר

לא מדובר כאן בדיאטה חדשנית אלא ב-5 חוקים בסיסיים שלומד כל ילד בחוג קראטה בנהריה. חוקים אלה נקראים “דוג’ו-קון” או בתרגום חופשי “חוקי המכון”. אלו הם 5 החוקים הבסיסיים של הקראטה הנלמדים כבר מהאימון הראשון ונאמרים מדי אימון. חוקים אלה הם :
רדוף שלמות האופי, היה נאמן לדרכך, השקע מאמץ מירבי, כבד את הזולת, הימנע מהתנהגות אלימה.
המאמן בפרט והקראטה בכלל דוחף את המתאמנים ליישם חוקים אלה בכל אימון וגם בחייהם האישיים. הערכים הנלמדים בקראטה הם חלק בלתי נפרד מהטכניקות והיכולות הפיזיות שמתפתחות במקביל, מה שהופך את הקראטה לפתרון מעולה עבור הורה המעוניין כי בנו ידע להגן על עצמו ובנוסף יסגל לעצמו ערכים חשובים לחיים.

להרשמה לקורסי הגנה עצמית בהדרכת מאמן מוביל פנו כעת אל בית המדרש הגבוה לאומנויות לחימה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר