בטקס פרס התיאטרון הישראלי 2011 זכה המוסיקאי יוני רכטר בפרס על המוסיקה בהצגה "חוקר פרטי", שעלתה בתיאטרון החאן בירושלים לפני כשמונה חודשים. עם המוסיקה של רכטר והבימוי והכתיבה של מיכאל גורביץ', המנהל האמנותי של התיאטרון, הספיקה ההצגה להפוך ללהיט. היום מגיע שיר הנושא מתוך ההצגה גם לתחנות הרדיו. לעיבוד החדש הצטרף רכטר גם כזמר, לא רק כמלחין וכמעבד, והפעם הוא מלא שמחה שהשיר מקבל חיים משלו. "בהצגה אני לא שר", הסביר אתמול רכטר ל"ישראל היום", "אז עשינו גירסה טיפה מורחבת של השיר. אני עובד עם מיקי גורביץ' הרבה שנים, עבדנו יחד גם עם עלי מוהר, וכתבנו הרבה שירים מאז שעלי לא פה. תמיד רצינו להקליט פרויקט של שירי תיאטרון כי בארץ הם נעלמים בתהום הנשייה". צפו בסינגל מתוך ההצגה "חוקר פרטי":
יש בארץ קהל לשירי תיאטרון-
"אני חושב שכן. יש המון מוסיקה שנכתבת לתיאטרון, ולדברים האלה אין כל כך קיום כשיורדת ההצגה. קחי, למשל, את ההצגה 'גטו' של יהושע סובול: בגירסה המקורית בתיאטרון חיפה עשיתי את המוסיקה. היום המוסיקה הזו כבר לא קיימת כי היא לא הוקלטה".
רכטר (61) הוציא אלבום הופעה כפול בשם "העיקר זה המוסיקה", שבו אירח כמה זמרים ומוסיקאים, ובהם יהודית רביץ, נתנאלה, רונה קינן, שלומי שבן ואלי דג'יברי. בימים אלה הוא מרבה להופיע. "בסוף החודש תהיה לי חוויה נחמדה", הוא מספר, "אתארח אצל להקה אמריקנית בשם קלייזמטיקס שתופיע שלוש הופעות בשלוש ה'זאפות'. לאחר מכן אעבוד על פרויקט שהוא שיתוף פעולה של יורם לוינשטיין והקאמרי - אופרת רוק שהלחנתי, שכתבו שי להב ויוני זיכהולץ".
יש משהו כיפי יותר בכתיבה לתיאטרון? זה פחות מחייב-
"להפך, כי כשאתה כותב לתקליט או לזמר זה בכל זאת אתה, וכשאתה כותב לתיאטרון אתה בתוך קבוצה של אנשים ואתה משרת רעיון".
ומה עם האלבום הבא שלך-
"יש כל הזמן מחשבות ויש גם רצון לעשות אלבום אולפן, אבל זה ייקח עוד זמן כי אני כולי בתוך המון פרויקטים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו