פלוג, כחלון וקרייג בוימונט, אתמול // צילום: נעם ריבקין פנטון // פלוג, כחלון וקרייג בוימונט, אתמול // צילום: נעם ריבקין פנטון

קרן המטבע הבינלאומית: "כלכלת ישראל איתנה"

משלחת קרן המטבע סיכמה את ביקורה בישראל והחמיאה לשר האוצר על ביצועי הכלכלה: "צמיחה יציבה" • ביקורת על "מחיר למשתכן": "עלות גבוהה" • כחלון: "הדו"ח מחמיא"

"התחזית הכלכלית של ישראל איתנה. ישראל חיזקה את הישגיה הכלכליים בשנת 2016, הפחיתה את החוב בתוצר והגירעון של הממשלה עמד על 2.1% בלבד מהתוצר לעומת יעד של 2.9%", כך קובעת הודעת הסיכום של משלחת קרן המטבע הבינלאומית לישראל, שהוגשה אתמול לנגידת בנק ישראל קרנית פלוג ולשר האוצר משה כחלון. 

צילום: יוני ריקנר

עוד כותבים כלכלני משלחת קרן המטבע הבינלאומית, בראשות קרייג בוימונט, כי "המשק צמח ב־3.8% והאבטלה ירדה לשפל היסטורי של 4.4% בלבד". מדובר במסמך המסכם את עבודת המשלחת על כלכלת ישראל לשנת 2016. קרן המטבע צפויה לפרסם בתוך חודשיים את הדו"ח הסופי ל־2016.

דו"ח קרן המטבע הוא מהחשובים ביותר ומהווה נדבך מרכזי בקביעת דירוג האשראי של ישראל בחו"ל, העומד כיום על A פלוס. הדו"ח הוא תשתית טובה לאפשרות להעלאת דירוג האשראי של ישראל לרמה גבוהה יותר של AA בזמן הקרוב.

כלכלני קרן המטבע מציינים כי "ישראל נהנית מצמיחה כלכלית יציבה, מאינפלציה נמוכה, מאבטלה נמוכה, ולכן זוהי תקופה טובה במיוחד לביצוע רפורמות שיסייעו להגיע לצמיחה גבוהה יותר ולהקדיש יותר משאבים להפחתת העוני ולתמיכה בעובדים העניים". הכלכלנים מציינים כי התחזית הכלכלית לשנים הקרובות "חיובית", כ־3% לשנה. 

באשר לשוק הדיור ולמחירי הדירות, הכלכלנים מציינים כי היוזמות והצעדים שננקטו לאחרונה על ידי שר האוצר משה כחלון היו מועילים ועשויים למתן את המשך העלייה במחירי הדירות. אבל כדי להוריד את מחירי הדירות יש להגדיל את היצע הדירות לאורך זמן. הכלכלנים מתריעים מפני ירידה חדה ומהירה במחירי הדירות, ואומרים כי אירוע כזה כרוך בסיכונים מאקרו־פיננסיים. עוד מציינים הכלכלנים כי הצעדים שננקטו בשוק הדיור דוגמת "מחיר למשתכן" מועילים, אבל כרוכים בעלות גבוהה והתועלת שלהם לאורך זמן לא ברורה.

כמו כן, הם קוראים להעלות את הפריון, את שיעורי התעסוקה, לשלב נשים ערביות וגברים חרדים בשוק העבודה ולהגדיל את התמיכה בעובדים העניים. 

שר האוצר כחלון אמר כי "דו"ח קרן המטבע שם את מדינת ישראל בחזית הכלכלות המובילות בעולם. הדו"ח מצביע על כך שהכלכלה שלנו צומחת, חזקה, יציבה, עם שיעור אבטלה נמוך".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...