גדר ההפרדה באבו דיס עוטף ירושלים | צילום: ויקיפדיה

חשד: פלשתינים ניסו לשחד מאבטח

בזכות ערנות מאבטח: שלושה פלשתינים, ביניהם עו"ד ושוטר פלשתיני נעצרו • החשדות: הציעו 2,000 ש' לאיש האבטחה עבור סיוע במתן אישורי שהייה ועבודה

המשטרה חשפה וסיכלה ניסיון לשחד מאבטח במעבר עוטף ירושלים תמורת סיועו במתן אישורי שהייה ועבודה לפלשתינים. בין העצורים הם עורך דין ושוטר פלשתיני.

חקירה סמויה שניהלה המשטרה מזה מספר שבועות הובילה היום (שלישי) למעצרם של שלושה חשודים מרכזיים, תושבי אזור חברון, שהובאו לחקירה ביחידת עוטף ירושלים בגין קשירת קשר לביצוע פשע וקבלת דבר במרמה.

 

תשלום תמורת אישור

החקירה החלה בעקבות ערנותו ודיווחו למשטרה של מאבטח באחד ממעברי עוטף ירושלים. המאבטח ציין כי עו"ד פלשתיני פנה אליו והציע לו כי תמורת תשלום יחבור לקבלנים שעוברים במעבר כדין ויבקש מהם לקדם מתן אישורי שהייה ואישורי עבודה לפלשתינים אשר יוצגו כעובדים מטעמם.

 

חייל צה"ל נהרג בתאונה בגולן בעת תפעול נמר

תם המצוד: נעצר המחבל מפיגוע הסילבסטר באיסטנבול

פעיל שוברים שתיקה: "דקירת חייל במחסום - לא טרור"

עבור כל אישור שכזה הוצע למאבטח סכום של 2,000 שקלים. בשל מורכבות החקירה הוחלט כי תנוהל על ידי צוות חקירה משותף (צח"מ) שכלל חוקרי הונאה וחוקרי יחידת העוטף.

מהמשטרה נמסר כי פעילותם בעוטף ירושלים מהווה מעטפת בטחונית חשובה, המסכלת לא אחת פעילות פלילית ופח"עית, וכן נסיונות גורמים שונים להיכנס לשטחה של ירושלים והארץ שלא כדין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...