הבמאי דמיאל שאזל וכוכבי הסרט "לה לה לנד" // צילום: רויטרס // הבמאי דמיאל שאזל וכוכבי הסרט "לה לה לנד" // צילום: רויטרס

"לה לה לנד" סחף את טקס גלובוס הזהב

המחזמר הקולנועי הצליח לקטוף שבעה מהפרסים היוקרתיים לשנת 2016 • השחקנית מריל סטריפ שזכתה בפרס מפעל חיים נשאה נאום המבקר את התנהלותו של הנשיא הנבחר טראמפ • בתחום הטלוויזיה: "משחקי הכס" פינתה את מקומה ל"הכתר" • גל גדות הגישה את פרס הסרט הזר הטוב ביותר

ערב סוער במיוחד עבר על טקס פרסי גלובוס הזהב ה-74 עם המון הפתעות ונאום אחד של אחת מענקיות המשחק של הוליווד שלא ישכח במהרה.

הזוכה הגדול של הערב, הנערך ע"י תא העיתונאים הזרים בהוליווד, הוא דמיאל שאזל, במאי הסרט "לה לה לנד", שסרטו זכה ללא פחות משבעה פרסים בקטגוריות שונות.  החל מהתסריט הטוב ביותר ועד הבמאי הטוב ביותר, הקומדיה הטובה ביותר, וכמובן פרסים לשני השחקנים הראשיים בסרט, אמה סטון וראיין גוסלין.

גל גדות מגישה את פרס הסרט הזר // צילום: רויטרס
גל גדות מגישה את פרס הסרט הזר // צילום: רויטרס

גל גדות מגישה את פרס הסרט הזר // צילום: רויטרס

בתחום סדרות הדרמה התחולל מהפך בין "בתי המלוכה" של הסדרות. הפייבוריטית של השנים האחרונות, "משחקי הכס", פינתה את מקומה לדרמה המתארת את שנותיה הראשונות של מלכת בריטניה, אליזבט, "הכתר". פחות דרקונים וזומבים קפואים ויותר הנסיך פיליפ. 

סדרת הקומדיה הזוכה לשנת 2016 היא "אטלנטה" שזכתה לשבחים רבים במהלך השנה החולפת וכבר סומנה כמועמדת מובילה לפרסים. בתחום האנימציה זכתה "זוטופוליס" כסרט ההנפשה הטוב ביותר של השנה. ואי אפשר כמובן בלי הזווית הישראלית - השחקנית גל גדות הייתה זו שהגישה את פרס הסרט הזר.

מריל סטריפ במהלך נאומה// צילום: רויטרס
מריל סטריפ במהלך נאומה// צילום: רויטרס

מריל סטריפ במהלך נאומה// צילום: רויטרס

אך את ההופעה שגנבה את ההצגה בערב המיוחד, לא הייתה של אחת היצירות הזוכות, אלא דווקא של זוכת פרס מפעל החיים מריל סטריפ שנשאה נאום התוקף את התנהלותו של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ. "תפקידו היחיד של שחקן הוא להיכנס לדמות של אדם השונה ממנו. השנה ראיתי הופעה של שחקן, האיש שמעוניין לשבת בכיסא החשוב ביותר בארצנו, מחקה כתב נכה", סיפרה סטריפ, מתארת מקרה ממערכת הבחירות שהתרחשה בשנה שעברה.

סטריפ המשיכה לתקוף את מדיניותו של טראמפ בנושא ההגירה ואמרה: "הוליווד כל כך מעורבבת ומלאה בזרים, שאם תגרשו מכם את כולם, כל התרבות שתישאר לנו תהיה פוטבול ואומנויות לחימה מעורבות".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...