קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, העומדת בראש המפלגה הנוצרית הדמוקרטית (CDU), הודיעה היום (חמישי) כי תנועת ה-BDS מזכירה פעולות מוקדמות שנקטו הנאצים.
מרקל ציינה כי תנועת החרם, משיכת ההשקעות והסנקציות הכלכליות על ישראל, ה-BDS, המכונה באתר החדשות ה"אלגמיינר" הגרמני בתור תנועה אנטי-יהודית, מזכירה את הנאצים.
המפלגה הנוצרית הדמוקרטית (CDU) פירסמה הצהרה בה נאמר כי BDS היא "אנטישמיות גסה", שמסתתרת תחת אצטלה של אנטי-ציוניות.

מרקל על ה-BDS "תנועה אנטישמיות גסה" // צילום: אי.אפ.פי
עוד באתר:
תקיפה ישראלית בסוריה? סימנים מטרידים מצפון
ירושלים: מחנך נעצר בחשד לאונס תלמידה
נתוני משרד הבריאות: במרכז מתים פחות
המפלגה ציינה כי "מי שהיום קורא להחרים מוצרים ושירותים ישראליים, מדבר באותה שפה כמו אותם האנשים בעבר שזעקו שאין לקנות מיהודים".
הדברים נאמרו בהתייחס לחרם על בתי עסק יהודיים, שננקט על ידי הנאצים במהלך שנות ה-30, ועד השואה.
לחץ הולך וגובר מכיוון ימין
מרקל לאחרונה זכתה בתמיכה גורפת בתוך מפלגתה בבחירות המוקדמות, ותתמודד על כהונה נוספת, רביעית במספר, בבחירות הפדרליות שיערכו בשנה הבאה.
הקנצלרית נמצאת תחת לחץ הולך וגובר, הן מתוך מפלגתה והן מגורמי ימין חוץ מפלגתיים, הדורשים לנקוט בעמדה נוקשה יותר בנושא גל המהגרים הזורם בהמוניו לתוך גרמניה, וכן בנוגע לאיום הגובר של הטרור האסלאמי.
לפני יומיים, מרקל אמרה לחברי מפלגתה שגרמניה צריכה לאסור ללבוש רעלות מלאות או בורקה, וכי המדינה לא צריכה לסבול יישום חוקי השריעה האסלמיים על פני הדין הגרמני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו