הערכה: עלות שיקום המבנים בזכרון יעקב כ-50 מיליון שקל עד כה

יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים ערן סיב: שיפוץ לאחר שריפה יקר יותר בכ-25% משיפוץ רגיל. עשוי להגיע ל-2,000 שקל למ"ר

איימה ושרפה. אילוסטרציה, צילום: ללא

עלות נזקי השריפות המתרחשות סביב זכרון יעקב, שעשויה להגיע לעשרות מבנים, מוערכת בכ-50 מיליון שקל, בשלב הזה. כך העריך היום (ד') ערן סיב יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים. לדבריו, "שיפוץ לאחר שריפה עשוי להגיע ל 2,000 שקל למטר – כ-25% יקר יותר משיפוץ רגיל. שיפוץ לאחר שריפה כולל אלמנטים שאין בשיפוץ רגיל כגון בדיקת יסודות על ידי מהנדס קונסטרוקציה על מנת לוודא שעמודי הבית, הבטון והברזלים לא נפגעו מהאש והחום הרב".

 

סיב מציין כי לאחר שריפה, ישנן פעולות שיפוץ שונות מאשר במקרים אחרים. כך למשל, ניקוי הפיח השחור נעשה לרוב על ידי קיטור מים בזרם חזק. לדריו, חשוב ביותר להוציא את ריח העשן והפיח מהדירה. זה נעשה על ידי מאווררים גדולים ועשוי לקחת זמן רב מכיוון שהריח נספג בקירות וברצפה. כמו כן, במקרים רבים עדיף להחליף ריצוף ולקלף את כל הטיח גם כדי להתגבר על הריח. סיב מוסיף כי תשתיות החשמל והאינסטלציה גם דורשות החלפה. משום שלרוב הצנרות הללו עשויות מפלסטיק, וכשהן באות במגע ישיר עם אש הן נמסות.

 

בהשוואת שיפוץ של מבנה שנשרף לשיפוץ "סטנדרטי", עולה כי צביעת דירה נאמדת בכ-1600 שקל לחדר לעומת  1200 שקל לחדר במקרה של שיפוץ רגיל. כך גם באשר לפירוק והרכבה של ריצוף חדש יעלה במקרה כזה כ-320 שקל למ"ר לעומת 280 שקל למ"ר. עוד מוסיף סיב כי ישנן עלויות נוספות באינסטלציה ובהרכבה של נקודות חשמל חדשות.

 

אייל בהגלי, חשמלאי מאתר המקצוענים, מדגיש כי 90% מהשריפות בבתים בישראל נגרמות בגלל קצר חשמלי, ולכן חשוב היום כמו תמיד לבצע את הבדיקות התקופתיות במערכות החשמל. לדבריו, אחת לשנה יש לחזק את הברגים בלוח החשמל הביתי. במיוחד כעת בחורף, אנשים מחממים את הבית באמצעות רדיאטורים, מומלץ להוציא כל כמה שבועות את התקע לראות מה מצבו, ולבדוק מגעם רופפים אם קיימים. כמו כן, הרבה אנשים משתמשים במפצלים שמתאימים לעומסים של עד 2,300 ואט. במטבח מחברים לאותו המפצל מקרר, תמי 4, טוסטר ומיקרוגל, והוא לא עומד בעומסים האלה, ולכן צריך לראות שלא מחברים מכשירים זוללי חשמל לאותו מפצל.

 

לדברי שמאי המקרקעין עו"ד חיים מסילתי, "חשוב מאוד להתייחס לא רק לנזק של המיטלטלין אלה גם לנזק שנגרם למבנה. לכן, דייר שנגרם לו נזק לדירה משריפה חייב ללא כל קשר לשמאי שחברת הביטוח מביאה לשכור גם שמאי מקרקעין מטעמו שייצג את האינטרסים שלו מול חברת הביטוח. זו הוצאה מזערית ביחס לתועלת הכלכלית ששמאי מטעם הדייר יכול להביא".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר