ועדת העבודה אישרה את הפיקוח על הצהרונים

משרד הבריאות יהיה האחראי על תזונתם של מאות אלפי ילדים ברחבי הארץ, אם יעבור החוק בכנסת בקריאה שנייה ושלישית • "מתחילים לתקן את הכאוס"

חברי הועדה שאישרה את הצעת החוק // חברי הועדה שאישרה את הצעת החוק

לבריאות: ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישרה היום (שלישי) את הצעת חוק של ח"כ רחל עזריה (כולנו) לפיקוח תזונתי על המזון בצהרונים, לקראת קריאה שניה ושלישית בכנסת. במסגרת החוק יוקם מנגנון באחריות מלאה של משרד הבריאות, שיהיה אמון על ההרכב התזונתי בארוחות הצהריים המוגשות ל-400 אלף ילדים בישראל שאוכלים בצהרונים.

ח"כ עזריה אמרה: "את הסדרת הכאוס בתחום הצהרונים אנחנו מתחילים לתקן היום. ילדינו אוכלים את הארוחה המרכזית שלהם בצהרון ועל המדינה לקחת אחריות ולדאוג שהמזון המוגש יהיה בריא".

בין עיקרי החוק, שאושר לקריאה ראשונה בחודש יולי: העסקת קייטרינג לצהרונים תותנה בקבלת רישיון משרד הבריאות על איכות התזונה לפי פרמטרים שיקבע משרד הבריאות. הקייטרינג יעסיק תזונאית לצורך בניית תפריט בריאותי. בנוסף, על האוכל להיות מאוזן מבחינה תזונתית, קרי, הפחתת ערכי השמן, המלח והסוכר, תפריט עשיר בירקות ואיזון בין אבות המזון. כמו כן, מפקחים מטעם משרד הבריאות יפקחו על איכות התזונה בצהרונים. הפיקוח יעשה באחריות מלאה של משרד הבריאות.

החוק נעשה בשיתוף פעולה של משרדי הבריאות, האוצר ומשפטים, מרכז השלטון המקומי, וועדת העבודה והרווחה בראשות ח"כ אלי אלאלוף.

בישראל למעלה מ-400 אלף ילדים בצהרונים, ויותר מ-50% מילדי ישראל אוכלים את הארוחה המבושלת שלהם במסגרות החינוך השונות. בנוסף, יש כ-6,000 צהרונים מוכרים ע"י משרדי הכלכלה והחינוך, ולמעלה ממאה ספקי קייטרינג שונים לצהרונים. מספר הילדים בכל צהרון נע בין 10-35.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר