שנהיה לראש ולא לזנב

כקציצות, מטוגנים או דווקא ברוטב? שלושה מתכוני דגים שאיתם תוכלו לגוון בימי החג - ובכל השנה

חריימה לשבת // צילום: לירון אלמוג //

לא רק גפילטע פיש הוא מתכון לדגים. מתכוני דגים מתאימים במיוחד לקראת ראש השנה , אבל יתאימו גם בכל מאורע אחר. שנה טובה ובתאבון!

החריימה של מימי

רשימת חומרים ל-6 מנות:

• 18 פרוסות דג (בורי או לוקוס)

• 4 עגבניות בשלות חתוכות גס

• 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

• 1 כף אריסה (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)

• 1 כפית פפריקה מרוקאית בשמן (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)

• 1/3 כוס יין לבן

• 12 שיני שום שלמות

• חופן נדיב כוסברה קצוצה

• פלפל שחור לפי הטעם

• מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. במחבת רחבה עם שוליים גבוהים מסדרים את כל מרכיבי התבשיל. למעט, הדגים והכוסברה.

2. מסדרים את פרוסות הדג כך שישתלבו עם הירקות, זורים מעל כוסברה, מלח ופלפל.

3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש מכסים ומבשלים כ-20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול וחריפות לפי הטעם.

 

דג עם תבשיל קטניות 

רשימת מרכיבים ל-4 מנות:

  • 8 דגים מפולטים (דניס, בס, לברק)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כוסות תערובת קטניות קטנות (עדשים כתומות, ירוקות, שחורות, חומות שעועית מש)
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום כתושות
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים (החלק הלבן והירוק)
  • 2 כפות גינג'ר טרי מגורר
  • קארי לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם


דג תבשיל עם קטניות // צילום: לירון אלמוג
 

אופן ההכנה:

1. מבשלים את תערובת הקטניות במים רותחים במשך כ-10 דקות עד שמתרככות אך לא מאבדות צורה, מסננים ומצננים מעט.

2. במחבת מחממים מעט שמן זית ומזהיבים קוביות בצל וגזר, מוסיפים שום ובצל ירוק, מקפיצים יחדיו ומוסיפים את הקטניות. מתבלים בג'ינג'ר, קארי, מלח ופלפל ושומרים חם.

3. משמנים בשמן זית תבנית תנור רחבה, מתבלים פילטים של דג במלח, פלפל וקארי.

4. צולים בתנור בחום בינוני 180 מעלות במשך כ-10 דקות (תלוי בעובי הפילה) אם שומרים על עור הדג צולים כשהעור כלפי מעלה.

5. מגישים עם תבשיל הקטניות.

 

קציצות דגים עם עגבניות מיובשות וסירופ רימונים  

רשימת חומרים ל-20 קציצות:

  • 1/2 ק"ג פילה דג קצוץ (בורי, דניס, לוקוס)
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס רכז/סירופ רימונים
  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ
  • 1 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר)
  • 1 בצל קלוף וחתוך גס
  • 3 שיני שום קלופות
  •  1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • שמן לטיגון


קציצות דגים // צילום: לירון אלמוג

אופן ההכנה:

1. מעבירים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים בפולסים לתערובת אחידה וגבשושית.

2. בעזרת ידיים נקיות ויבשות יוצרים קציצות עגולות.

3. מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון ומזהיבים את הקציצות במשך כ-2 שתי דקות מכל צד.

4. מעבירים לצלחת עם נייר סופג, מספיגים שאריות של שמן ומגישים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר