בני הנוער חזרו בתחילת החודש לספסל הלימודים, בכיתה התקנון אוסר עליהם לקלל - אבל ברשתות החברתיות הם מובילים באלימות: ארבעה פוסטים אלימים נכתבים על ידי בני נוער בכל דקה. כך עולה מתוך דו"ח השנאה של קרן ברל כצנלסון.
מהדו"ח עולה כי בכל יום נכתבים ברשתות החברתיות בישראל כ־800 אלף פוסטים - 30% מהם נכתבים על ידי בני נוער בני 18-13. היקף הפוסטים האלימים שנכתבים על ידי בני נוער עומד על 6,000 ביום - כ־30% מכלל השיח האלים ברשת.
35% מהפוסטים: נגד חברים
רוב הפוסטים האלימים של בני הנוער כוללים השפלות וקללות - רובן גסות ובוטות. בחלוקה בין המינים: 72% מביטויי האלימות נכתבים על ידי בנים והשאר על ידי בנות. עוד עולה מהדו"ח כי עיקר האלימות של בני הנוער מופנה נגד בני נוער אחרים.
אלימות בני הנוער בפוסטים מופנית בעיקר כלפי חברים קרובים (35%), שיח רכילותי על נער/ה אחר/ת (18%), תגובה לתוכני בידור (12%), תגובה לתכנים אקטואליים (10%), רכילות על ההורים (10%) ורכילות על המורים (7%).
"הכתובת על הקיר"
ענת רוזיליו, מנהלת פרויקט דו"ח השנאה של קרן ברל כצנלסון, שמופק באמצעות חברת VIGO, אומרת כי "הנתונים מעידים על תופעה שורשית של אלימות, שצומחת במימדים מפחידים מתחת לרדאר בקרב הדור העתיק שלנו". עוד הוסיפה רוזיליו כי "הכתובת מתנוססת על קיר הפייסבוק של ילדי ישראל והאחריות לטפל בצמצום התופעה מחייבת את ההורים, את מובילי דעת הקהל ואת הרגולטור - לפעול כל אחד בחלקת גן העדן שלו".