"בורגר סאלון": שמים את הקציצה במרכז

על פניו המבורגר נשמע כמנה די רגילה, מה שאנחנו שוכחים הוא שכל הסוד טמון בטיב הקציצה • מזל שיש מי שמזכיר

המבורגר עסיסי ב"בורגר סאלון" // צילום: רעות סהר // המבורגר עסיסי ב"בורגר סאלון" // צילום: רעות סהר

בשר ישראלי, מקומי, טרי ואיכותי הוא מצרך נדיר. ברוב המקרים, אנו לא באמת יודעים מה מקורו של הבשר שאנחנו אוכלים במסעדות, לא נחשפים לתהליך שעבר עד שהגיע לצלחת ולא באמת יכולים לעמוד על טיבו. מה שנותר לנו הוא לסמוך על מי שמגיש לנו, ולקוות שבחר עבורנו את הטוב ביותר - וזה לא תמיד המצב.

דווקא בגלל המצב הזה, כל כך משמח להיכנס לאחד מסניפי "בורגר סאלון", רשת המבורגרים ישראלית ששמה לעצמה למטרה לשקף את תהליך הגשת הבשר לקהל הסועדים. 


יישון ביתי בלי ואקום וניילון. ההמבורגר של "בורגר סאלון" // צילום: רעות סהר

הבורגר סאלון, מבית היוצר של מסעדת לימוזין המפורסמת ברמת ישי, היא כבר רשת מכובדת שמתפרסת על שבעה סניפים והיד עוד נטויה. אני נכנסתי במקרה לסניף הקטן ברמת השרון באחר הצהריים של יום חול, ולמרות שהמקום היה שקט יכולתי בקלות לדמיין את מה שהולך שם בסופי השבוע - המון משפחות עם ילדים, ונהרות של קטשופ. אם זה נשמע לכם רע, אתם כנראה פשוט לא מהזן של חובבי ההמבורגרים. 

ב"בורגר סאלון" של רמת השרון, כמו בכל אחד מהסניפים, מתגאים בבשר טרי שמגיע מעמק יזרעאל, עובר תהליך יישון ביתי ומסופק לסניפים מבלי שייארז בוואקום או בניילון, אלא ברשתות מיוחדות. התהליך לא מסתיים בזה, אלא ממשיך למטבח פתוח שבו נצלים ההמבורגרים אל מול עיני הלקוחות. 

הסניף ברמת השרון לא גדול, מספר שולחנות בחוץ וחלל פנימי שכולל בר ארוך ושולחנות משפחתיים בפנים. השירות עצמו מעולה, צעירים שמבינים עניין ובאים לעבוד. הם לא רוצים להפיל את ההמבורגר על רובריקת השירות ושומרים על רמת עירנות גבוהה ועל אווירה נעימה. 

ההמבוגר עצמו נקרא "וויילד בורגר" ונכתב עליו בתפריט שהוא 100% בשר בקר, מהעדרים הגדלים בצפון הארץ. ההתערבות בקציצה היא מינימלית - אין תבלינים חזקים ואפילו לא צריך יותר מדי מלח. טעם הבשר עדין, אבל הטריות מורגשת בכל נגיסה.

הקציצות עצמן מונחות אחר כבוד בלחמניות שנאפו במקום, עטופות שכבת שומשום ורכות, מספיק רכות בשביל לספוג לתוכן את הטעמים אבל חזקות מספיק בשביל להחזיק את הסנדביץ' מבלי שיתפרק. בתוך ההמבורגר, מלבד ירקות, אפשר להוסיף מיני תוספות החל מבצל מטוגן וביצת עין ועד נתחי אסדו מעושן.

לצד ההמבורגר מגיעות גם תוספות: מבחר בנאלי של צ'יפס או טבעות בצל, סלט כרוב או סלט ירוק. הצ'יפס עצמו קצת תעשייתי ומאכזב. אבל חובה לציין שהוא לא היה מאכזב, אם הציפיות לא היו כבר ממוקמות גבוה בזכות הקציצות המושלמות והלחמניות הביתיות המוכנות במקום.

סלט כרוב אסיאתי // צילום: רעות סהר

חוסר האחידות ברמה מורגש גם בסלט כרוב בסגנון אסייתי, שדווקא הרוטב עם הנטייה לאסייתי היה סביר, מעט שומשום קלוי ומתיקות מעודנת. החיתוך לעומת זאת, היה גס ומרושל. כרוב הוא גם ככה חומר גלם אגרסיבי. צריך לחתוך אותו דק, להגמיש אותו ולעדן אותו, לפני שיהיה אפשר לאכול אותו בקלות ובהנאה. 

נקודת תורפה נוספת של ה"בורגר סאלון" נעוצה ברטבים. נכון שעל השולחן הוצבה עבורנו קופסה עם בקבוקי רטבים של היינץ. אבל להמבוגר המעולה של הבורגר סאלון, מגיע יותר. את כל האנרגיות והמשאבים משקיעים בלהגיש את ההמבורגר הטוב ביותר, אבל יכול היה להיות מושלם או אם מישהו היה שם לב לדברים הקטנים האחרים כמו לצ'יפס, לכרוב או לרטבים. 

בשעות הצהריים יש ב"בורגר סאלון" דיל צהריים של ארוחת המבורגר 160 גרם ב-53 ש"ח בלבד, כולל שתייה ותוספת בצד. זה כמה שקלים בודדים מעל רשתות המזון המהיר שחל המבורגרים, כשמדובר על בשר מקומי ואיכותי. יש במקום גם קצביה, שמאפשר לקנות את הבשר המעולה הזה הביתה, מוכן בעיגולים מושלמים לצלייה ביתית.


בורגר סאלון רמת השרון //צילום: רעות סהר

התפריט של "בורגר סאלון" מכיל גם סלטים, מנות מיוחדות כמו פלאפל ארגנטינאי שנשמע מעניין וסנדביצ'ים נוספים כמו סלופי ג'ו והמבורגר הודו. אבל הכוכב האמיתי של המקום הוא ההמבוגר, והוא באמת סיבה מספיק טובה בשביל להפסיק לקטר על הצ'יפס ועל הקטשופ, ופשוט לשמוח שיש מקום שבו אפשר לאכול בשר מעולה. נקודה. 

בורגר סאלון , סוקולוב 111 רמת השרון טלפון 1700-705-705 שלוחה 5

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר