ידיעה עם בשר // צילום: איתיאל ציון // ידיעה עם בשר // צילום: איתיאל ציון

ההוזלה בדרך: אושרה מכסה לייבוא 2,000 טונות בשר - ללא מכס

המחיר הממוצע של הבשר המיובא עומד על 69 שקלים לק"ג, בהשוואה ל־85 שקלים לק"ג בשר מתוצרת מקומית

משרד הכלכלה הודיע אתמול על חלוקת מכסה לייבוא ללא מכס של 2,000 טונות בשר טרי למחצית השנייה של השנה, כהמשך למכסות שחולקו בעבר, על מנת להוריד את מחירי הבשר הטרי ברחבי הארץ.

במחצית הראשונה השנה הוכנסו לישראל כ־3,000 טונות של בשר מצונן במסגרת המכסות, שהן לפי משרד הכלכלה כרבע מהצריכה השנתית של בשר טרי. מי שזכו במכסות לייבוא ללא מכס הם רשת יינות ביתן, רשת יוחננוף, חברת עוף הארץ, תנובה, נטו מלינדה, בלדי, עוף ירושלים, רמי לוי ומילועוף. 

בעבודה שביצעה חברת ייעוץ חיצונית עבור משרד הכלכלה נמצא כי המכסות הפטורות ממכס ייצרו אלטרנטיבה לצרכן הסופי לרכישת בשר טרי במחירים הנמוכים ב־25%-11% מהמחיר שהיה מקובל טרם פתיחת השוק לייבוא ללא מכס. במקביל, נמשך הגידול במכירות הבשר הטרי על חשבון הבשר המיושן או הבשר הקפוא. מדובר בגידול של כ־20% במחצית הראשונה השנה. 

במשרד הכלכלה אומרים כי הפער בין מחיר הבשר מייצור מקומי לבין בשר מצונן מיובא עומד בממוצע על 17% ומשתנה ממוצר למוצר. בפילה מדומה מדובר בפער של 19% - המחיר הממוצע של הבשר המיובא עומד על 69 שקלים לק"ג, בהשוואה ל־85 שקלים לק"ג בשר מתוצרת מקומית. באנטריקוט הפער הוא 11%, ומחיר הבשר המיובא הוא 108 שקלים. 

כזכור, יוזמת משרד הכלכלה לייבוא בשר בקר מצונן החלה לפני כשנה, בעקבות החלטת ממשלה שקבעה מכסת ייבוא פטורה ממכס ולאחר אישור השירותים הווטרינריים לייבוא מפולין ומארגנטינה. מתחילת השנה חל זינוק בהיקפי הייבוא של בשר טרי, כמו גם במספר היבואנים. כתוצאה מכך, גדלה התחרות בשוק המקומי ובפני הצרכנים נפתחה אפשרות לרכוש בשר מייבוא במחירים נמוכים משמעותית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...