זיהום חמור במפרץ חיפה בעקבות דליפת נפט (ארכיון) | צילום: המשרד להגנת הסביבה

מפרץ חיפה: אירוע חמור של דליפת נפט

במהלך עבודות לפינוי צינורות תת ימיים, נפגע אחד מהם ונפט פרץ למימי הים • הרחצה בחופי קרית ים וקרית חיים נאסרה

במסגרת הפעולות המתוכננות לפינוי צינורות נפט תת-ימיים ישנים, שמבצעת בימים אלה חברת תש"ן במפרץ חיפה, נפגע צינור נפט ישן, שלא היה מחובר לשום מערכת. כתוצאה מכך נפט פרץ לים בהיקף של קוב וחצי מול חוף קריית חיים בחיפה. מהחברה נמסר כי הדליפה נאטמה ואין יותר נפט שדולף מהצינור. 

יובהר, כי מדובר באירוע בהיקף קטן יחסית של נפט שהיה כלוא בצינור במשך שנים רבות, ובשל מצב הים הצפי הוא כי דלק ייסחף לחוף מאזור קריית ים וצפונה. הכתם ינחת על החוף וינוקה. בשבועות הקרובים ימשיכו הפעולות המבוקרות המבוצעות להוצאת הצינורות האחרים, והקבלן יבצע את כל הפעולות הנדרשות כדי להימנע מדליפות נוספות. יחד עם זאת, בשל עצם טיבה של העבודה, קיימת סבירות לכך שאירוע דומה יישנה ויטופל בהתאם.

המשרד להגנת הסביבה

המשרד להגנת הסביבה ממליץ לא להגיע לחופים באזור זה בשעות הקרובות, ולא לגעת בחומר ולאפשר לרשויות לעבוד ביעילות, על מנת להחזיר את מצב החופים והים לקדמותו.

חברת תשן (תשתיות נפט) הגיבה לדליפה: ״במסגרת שיתוף הפעולה ובהנחיית המשרד להגנת הסביבה , מפנה חברת תשן קווי דלק ישנים מהים. במהלך העבודות נפגע גמיש הצינור ונפט פרץ לים. בשל הסבירות הגבוהה לדליפה במהלך העבודה, נערכה מראש חברת תשן עם צוותי חירום שמטפלים בבעיה".

"בוצעה אטימה פיזית של הצינור כך שהדליפה פסקה ורוב הנפט נאסף. תשן פועלת בתיאום ובשיתוף פעולה מלא עם המשרד להגנת הסביבה לטיפול בבעיה והעבודות יימשכו עד לפינוי הכתם", צוין בהודעת החברה. 

 

צילום: המשרד להגנת הסביבה

מעמותת צלול נמסר בתגובה: "האירוע בחיפה מוכיח שגם כשלא מדובר בתקלה אלא כשהעבודות יזומות - דליפת נפט בים היא אירוע עם פוטנציאל נזק קשה ויש לטפל בו בדחיפות רבה. ישראל עומדת לחדש את ההיתרים לקידוחי גז ונפט אך אינה ערוכה לטיפול בדליפות בים. זהו תמרור אזהרה שמעיד על הצורך להאיץ את חוק התלמ"ת שדורש היערכות לחירום עם אנשי מקצוע מיומנים, ציוד חירום ותקציבים נאותים"

ח"כ יעל כהן פארן: "ישראל לא יודעת להתמודד עם זיהום ים, וזאת לאחר שנים רבות שארגוני הסביבה מתריעים על הסכנות הרבות. תפסו את מדינת ישראל לא מוכנה באירוע עברונה לפני כשנה וחצי, ברגעים אלו אנו עדים לזיהום נפט במפרץ חיפה, ולא רחוק היום שבו התנהלות המדינה תביא לכך שקידוחי הנפט והגז בים יביאו אסון על כולנו. לא מספיק כל הצרות שיש למפרץ חיפה, היום פתחנו את הבוקר עם מפת הסרטן, ועכשיו החופים עלולים להיפגע ולהסגר לרחצה, והכל קשור בצורה ישירה למפעלי התעשייה המזהמים את האוויר, ועכשיו גם את הים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...