עורר את זעמם של הסטודנטים // צילום: דודו גרינשפן  ,
עורר את זעמם של הסטודנטים // צילום: דודו גרינשפן

אבא ישלם: 51% מהסטודנטים קיבלו תמיכה כספית מההורים

בשנת הלימודים הראשונה 100 אחוז מההורים מסייעים לילדיהם • סטודנטים במכללות פחות "מפונקים" מחבריהם באוניברסיטאות

כל מי שחורש על ספסלי הפקולטה יודע היטב עד כמה קשים הם חיי הסטודנטים בישראל, ודאי בכל מה שקשור במימון הוצאות. מי שבעיקר משלמים את המחיר הם, כמובן הורי הסטודנטים. 

עד כמה הם משלמים? ובכן, 51% מהסטודנטים באוניברסיטאות ובמכללות קיבלו תמיכה כספית מההורים למימון שכר הלימוד בשנה ב', וללא עזרת ההורים הסטודנטים בישראל לא היו יכולים לרכוש השכלה אקדמית. 

בשנה א' ההורים עוזרים לכל 100% הסטודנטים באוניברסיטאות ובמכללות. בשנה ב' 36% מהסטודנטים מימנו את הלימודים מהפיקדון לחיילים משוחררים, ו־35% בלבד מהכנסה מעבודה. כך עולה מנתונים שפירסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה על מקורות מימון שכר הלימוד והוצאות מחיה ומאפייני תעסוקה של סטודנטים במהלך שנה ב' ללימודי התואר הראשון. 

מתברר כי הסטודנטים במכללות פחות מפונקים מאחיהם באוניברסיטאות; בעוד 46% מהסטודנטים במכללות יצאו לעבוד כדי לממן את הלימודים, באוניברסיטאות עשו זאת רק 36% מהסטודנטים. עוד מתברר כי הסטודנטים הערבים מפונקים גם הם: 66% מהסטודנטים הערבים ו־65% מהסטודנטים היהודים קיבלו סיוע מההורים. 55% מהסטודנטיות קיבלו תמיכה כלכלית ממשפחותיהן למימון הלימודים, לעומת 45% מהסטודנטים.

באשר למימון הוצאות מחיה: 61% מהסטודנטים מימנו את הוצאות המחיה שלהם מהכנסה מעבודה, 57% מתמיכה כלכלית ממשפחותיהם וכשליש מחסכונות. הסטודנטים הערבים קיבלו יותר סיוע מהוריהם במימון הוצאות מחיה בהשוואה לסטודנטים יהודים, 55% לעומת 34%, בהתאמה. 68% מהסטודנטיות עבדו במהלך הלימודים, לעומת 63% בקרב סטודנטים. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...