רק בשר: למרות רוחות הטרנדים הנושבות בכיוון של צמחונות וטבעונות, הישראלים עדיין, חד־משמעית, הם חובבי בשר. בתפריט: יותר עוף ודגים ופחות מאכלי בקר וכבשים.
על פי נתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ישראלי צורך בממוצע 72 ק"ג בשר בשנה, מתוכם 1.38 ק"ג בממוצע לשבוע. בשבוע העצמאות צריכת הבשר גדלה פי שלושה. במהלך חייו ישראלי אוכל לא פחות מ־4,000 בעלי חיים, 50 בממוצע לשנה.
ביחס למדינות אחרות בעולם הישראלים נחשבים "צמחוניים": צרפתי צורך בממוצע בשנה 84.4 ק"ג בשר, וארגנטינאי צורך בממוצע 88.5 ק"ג. השיאנים הם האמריקנים - אמריקני צורך בממוצע 97.8 ק"ג בשר בשנה, 1.88 ק"ג לשבוע - 36% יותר מהצרכן הישראלי.
78% מהבשר שהישראלים אוכלים הוא עוף, 53 ק"ג לנפש לשנה, ק"ג עוף לשבוע. 22% האחרים מתחלקים בין דגים, בשר בקר וכבישים.
8.5% מהישראלים הבוגרים מגדירים עצמם צמחוניים, 9.8% מהנשים ו־7.2% מהגברים - שיעור שנמצא במגמת עלייה. 12.7% מהנשים היהודיות הבוגרות צמחוניות וטבעוניות. רק 1.6% מהגברים הערבים הבוגרים הם צמחוניים וטבעוניים.
סקר שערך משרד הבריאות ב־2001 מצא כי 8.5% מהישראלים מגדירים עצמם צמחוניים או טבעוניים. מה שפוגם בערך הסקר הוא שהמונחים צמחונות וטבעונות לא הוגדרו בו באופן חד־משמעי. השיעור הגבוה ביותר של צמחוניים וטבעוניים נמצא בקרב נשים יהודיות בקבוצת הגיל 35־54. השיעור הנמוך ביותר של צמחונים וטבעונים נמצא בקרב גברים ערבים בני 64-35.