השיבה הביתה

אמיר לנגליב הוביל את נס ציונה לחצי גמר הגביע האחרון שבו השתתפה ב-2008 • עונה לאחר מכן הוא נדד לשבע שנים מוצלחות בהפועל ובמכבי ראשל"צ • השנה הוא חזר לקבוצת נעוריו ("צריך לסגור מעגל"), שמקווה להפתיע הערב (18:30, דרייב אין) את הצהובים באותו שלב

אמיר לנגליב. רוצה להחזיר משהו ממנו לנס ציונה // אמיר לנגליב. רוצה להחזיר משהו ממנו לנס ציונה

בחודש מאי האחרון, אחרי שמכבי ראשל"צ הפסידה בגמר הפלייאוף להפועל ראשל"צ, עשה אמיר לנגליב חושבים. מרכז הצהובים (33), שרוב העונה לא שיחק בגלל פציעה בגב (ועונה לפני כן היה מושבת לתקופה בגלל מחלת הנשיקה), הרגיש שאחרי שבע שנים אצל האחיות הגדולות מראשל"צ (שלוש שנים בהפועל וארבע במכבי, עמה זכה בשני גביעים ובאליפות) הגיע הזמן לחזור הביתה - לא רחוק, מעבר לכביש - לנס ציונה. 

"כשיצאתי לשחק בראשל"ציות, הייתי בטוח שלא אשוב לנס ציונה. שתי הקבוצות העניקו לי בית חם והתייחסו אליי כבן בית, אבל בתום העונה שעברה עברתי משהו נפשי", סיפר לנגליב ל"ישראל היום", "אחרי כל הפציעות, אני מאוד מעריך כל דקה שלי על המגרש והבנתי שאני צריך לסגור מעגל בנס ציונה, לתת לאגודה משהו ממני".

לנגליב וחבריו יתמודדו הערב (18:30, דרייב אין, ספורט 5 פלוס) מול מכבי ראשל"צ בחצי גמר גביע המדינה. המרכז היה חלק מהקבוצה בפעם האחרונה שהעפילה לשלב זה (2008), אז הפסידה לאס"א ת"א. באותה קבוצה וכיום שיחקו עמו ברק פריד ועמית כהן (קפטן הקבוצה ואז שחקן שנה ראשונה בבוגרים), אבל לרוב שחקני נס ציונה אין ניסיון במעמד כזה. 

אמיר לנגליב. "רציתי לסגור מעגל" // צילום: לירון מולדובן

בכלל, המועדון, שבילה שנים רבות בין ארבע הגדולות של הכדוריד הישראלי נקלע לקשיים רבים בשנים האחרונות, אבל הצליח לשרוד בליגת העל והפנה את מאמציו למחלקת הנוער שלו. "חצי גמר הגביע הוא ביטוי לתהליך שעבר על המועדון", אמר לנגליב וציין את האנשים ש"הוציאו את העגלה מהבוץ": "אסף לוי, המאמן שלנו, לא ויתר אף פעם; עמי הרמן ורוני קאופמן שמנהלים את האגודה לא נתנו לה להיעלם, ואני מאוד שמח להיות חלק מזה. הקבוצה הזו מאוד קשורה לעיר, משחקת עבור העיר והקהילה מאוד מחוברת אליה". 

לנגליב ("השורשים שלי בנס ציונה") נולד וחי במושבה לשעבר והקים בה את משפחתו (נשוי+שתיים). מגיל 20 עד 26ענד את סרט הקפטן ושלא כמו שחקני כדוריד אחרים - הכדוריד היה כל עולמו. "ברגע שהגעתי לראשל"צ, החלטתי שאני רוצה למצות את חיי המקצוענות ולחיות מהכדוריד. רק לפני שלוש שנים החלטתי לבנות את העתיד בעוד כיוונים, למדתי תקשורת ומנהל עסקים וכיום אני עוסק בפרויקט שילוח בינלאומי".

מכבי ראשל"צ. הפייבוריטית במשחק

המפגש עם קבוצתו לשעבר הערב יוביל להרבה חיבוקים לפני שריקת הפתיחה. חברו הטוב הוא קפטן הצהובים, יואב נאמן, וידוע כי ענף הכדוריד בארץ הוא מקום משפחתי מאוד. "נריב ונקלל על המגרש, ואולי גם נלך מכות, אבל בסוף נתחבק. זה היתרון וזה החיסרון בענף שלנו", אמר לנגליב וסיכם: "עם נס ציונה לא זכיתי בתארים, ואני יודע שאנחנו לא פייבוריטים, אבל נעשה הכל כדי לעשות עוד צעד לגמר". 

הפועל ראשל"צ תשמור על התואר?

בחצי הגמר המרכזי יתמודדו הדאבליסטית הפועל ראשל"צ ואס"א ת"א (20:30, ספורט 5 פלוס). העונה של האדומים מלאה בירידות ובעליות, כולל התפטרותו של המאמן דאמיר סטויאנוביץ' בסוף השבוע ומינויו של עידן מימון למאמן/שחקן (דני ליבגוט יהיה עוזרו, אבישי סמולר מונה לקפטן החדש של הקבוצה), אבל במאני טיים אין כמו מימון וחבריו שיידעו לתת את הכל. 

מנגד, הם כבר עם שישה הפסדים העונה בליגה, כולל אחד בנובמבר האחרון מול אס"א ת"א, שחוזרת למעמד לראשונה מאז 2012. האם נראה דרבי ראשוני בגמר, או שגם הפעם אס"א, קבוצת גביע טיפוסית, תפתיע? 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר