פקחי או"ם מבנגלדש, ניגריה, מרוקו, סנגל והרפובליקה המרכז אפריקאית מואשמים כי תקפו מינית קטינים במסגרת משימתם ברפובליקה המרכז אפריקאית, כך על פי מקור בכיר באו"ם. זוהי הפעם הראשונה שהאו"ם מפרסם בפומבי, ומיוזמתו, את המדינות מהן מגיעים פקחי או"ם המואשמים בתקיפות מיניות.
"האו"ם יפעל בשקיפות"
אנתוני בנבורי, מזכ"ל הארגון הממונה על ענייניו הלוגיסטיים של ארגון האומות המאוחדות, אמר כי הוא "מבקש לפעול בשקיפות" בעניין. עוד אמר כי בקרוב תהיה זו המדיניות של הארגון בכל מקרה דומה. כמו כן, האו"ם יפרסם בחודש הבא דו"ח הנוגע לחקירה המתנהלת בעניין הזה, ואתר אינטרנט יאפשר מעקב אחר החקירה נגד הפקחים, וכן סנקציות שיופעלו נגד הפקחים שיימצאו אשמים. המדינות מהן הגיעו הפקחים יהיו אלו שינהלו את החקירה.
"אנחנו צריכים את התמיכה ואת המעורבות של השותפות שלנו המספקות לנו כוח אדם למשימות השלום" הוסיף בנבורי. כמו כן, פירט בנבורי במסיבת עיתונאים חמישה תיקים חדשים בהם מעורבים עשרה פקחים שהוצבו בכוח השלום ברפובליקה המרכז אפריקאית: שני חיילים מבנגלדש, חייל אחד מהרפובליקה המרכז אפריקאית עצמה, חייל מרוקאי, ארבעה חיילים ניגרים ושני שוטרים סנגלים. הם מואשמים בניצול מיני של שישה קורבנות, כולם קטינים, לעיתים תמורת כסף. 22 מקרים של ניצול מיני של פקחי או"ם תועדו כה ברפובליקה המרכז אפריקאית, ובסך הכל מתנהלות 69 חקירות נגד פקחי או"ם בפרשיות דומות ברחבי העולם.
עוד באתר: 40 פליטים טבעו למוות מול חופי טורקיה
יחסי מין תמורת עוגיות ומים
חקירה נגד פקחי או"ם בגין מקרים דומים מתנהלת בימים אלו: צוות חקירה מטעם האו"ם הגיע לרפובליקה המרכז אפריקאית תישאל מספר ילדים ונערים שטענו כי נוצלו על ידי חיילים שהוצבו במדינה, במשימה לשמירת השלום. עפ"י עדותן של ארבע נערות בנות 14 עד 16, כוח של חיילים גאורגים, שטרם זוהו, תקף את הנערות בשנת 2014. חשדות נוספים נגד חיילים ממדינה אחרת, אך טרם שמה של המדינה טרם פורסם על ידי האו"ם. כמו כן, אח ואחות בני 7 ו-9 טוענים כי נוצלו מינית על ידי חיילי צבא צרפת. עפ"י עדות האחים, האחות נאלצה לקיים יחסי מין עם חיילים "תמורת בקבוק מים וחבילת עוגיות". עוד עולה החשד כי ילדים אחרים סבלו מניצול החיילים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו