ט"ו בשבט הגיע. אמנם חגם של האילנות, אך אצלי במטבח הוא בעיקר חגם של הפירות היבשים. את טעמו וצבעו של המשמש המיובש הענקתי לקדירת טלה מלאת אוצרות, בה השתלב בעדנה עם תיבול קארי וזרעי כוסברה. בהשראת חברותיי לכיתה ו'2, הצטרפו אל השילוב האתני המנצח של אורז וצימוקים גם גרידת תפוז רעננה, שבבי אגוזים קלויים ושפע עשבי תיבול קצוצים. ואחרונות חביבות, עוגיות רכות בהן טעמו של הקפה כה מחמיא למתיקותם של המג'הולים.
קדירת טלה עם קארי ומשמשים מיובשיםרשימת חומרים ל-6 מנות:לקישוט:אופן ההכנה:
סלט האורז של ועד הכיתה
רשימת חומרים ל-6 מנות:
2 כוסות אורז מבושל לפי הוראות היצרן
1 כוס גרגירי חומוס מושרים ללילה
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כוס עדשים כתומות
1/2 כוס צימוקים כהים
1/2 כוס צימוקים בהירים
1 כוס גדושה עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, בצל ירוק, כוסברה, טימין, אורגנו)
3/4 כוס תערובת פקאן סיני קצוץ ופקאן קלוי וקצוץ
4 כפות גרידת תפוז
1/2 כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מבשלים את החומוס בהרבה מים וכפית סודה לשתיה כ-40 דקות, עד שמתרכך.
2. מבשלים עדשים בשתי כוסות מים כ-15 דקות עד שמתרכות.
3. מערבבים אורז, חומוס ועדשים כל עוד הם חמים, ומיד מוסיפים צימוקים.
4. מניחים לתערובת להצטנן לטמפרטורת החדר ומוסיפים עשבי תיבול, אגוזים קצוצים, גרידת תפוז, שמן זית, מלח ופלפל.
5. מגישים בטמפרטורת החדר.
עוגיות מוקה, שוקולד לבן, תמרים וצנוברים
רשימת חומרים לכ-50 עוגיות:
180 גרם חמאה רכה מאוד
1 כוס סוכר דמררה
1/4 כוס סוכר לבן
1 ביצה
1 חלמון
2 כפות נס קפה מדוללות ב- 2 כפות מים
2 כוסות ושליש קמח לבן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
1 וחצי כוסות שברי שוקולד לבן
1 כוס צנוברים
1/2 כוס קוביות תמר מג'הול
אופן הכנה:
1. מערבבים חמאה עם שני סוגי הסוכר, ביצה, חלמון וקפה עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים קמח, מלח וסודה לשתיה.
3. מוסיפים שוקולד לבן, צנוברי ותמרים.
4. בעזרת ידיים נקיות יוצרים עיגולים קטנים ואחידים.
5. מסדרים על תבנית אפייה במרווחים גדולים ומשטחים מעט עם כף היד.
6. אופים כ - 8 דקות בחום בינוני נמוך 170 מעלות, עד ששולי העוגייה זהובים ופריכים ומרכז העוגייה רך למגע.
7. מצננים מעט ורק אז משחררים מהתבנית.
עוד המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו