ראש הממשלה המריא לדאבוס

נתניהו יציג את כלכלת ישראל ויתמקד בתחום הסייבר • הוא צפוי להיפגש עם ראשי מדינות ומנכ"לי חברות היי-טק מובילות

ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו יצאו הבוקר (רביעי) לפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, העיירה השוויצרית המושלגת, ולהציג את כלכלת ישראל. לדבריו בכוונתו להתמקד במובילות הטכנולוגית של הכלכלה הישראלית ובתחום הסייבר בפרט.

צילום: חזי שטרנליכט

לנתניהו צפויים מספר פגישות עם ראשי מדינות וגם עם ראשי חברות היי-טק גדולות. בין החברות ההיי-טק תתקיים פגישה עם מנכ"ל חברת קרספרסקי, יו ג'ין קרספרסקי, שפיתחה פתרונות אבטחת מידע, וגם פגישה עם מנכ"לית חברת HP העולמי, מי גוויטמן. כמו כן צפוי ראש הממשלה להיפגש עם מנכ"ל חברת הובר טראויס קלאניק.

בין ראשי המדינות שנתניהו צפוי לפגוש נמצאים נשיא ארגנטינה, מאוריסיו מקרי, וראש ממשלת הולנד, מארק רוטה. 

לפורום הכלכלי בדבוס צפויים להגיע גם השנה רבים ממנהיגי מדינות המערב ומדינות נוספות. בין הסוגיות הכלכליות הבוערות שמעסיקות את המנהיגים נמאצ הירידה בקצב הצמיחה של הכלכלה הסינית.

בסוף השבוע הזה התבשרנו ששנת 2015 הייתה עם הצמיחה הנמוכה ביותר מזה 2.5 עשורים. קצב של 6.9% בשנה נשמע לנו הרבה באוזניים ישראליות אך עבור הכלכלה הסינית זה קצב נמוך למדי. רבים מהמנהיגים חוששים שמשמעות הדבר היא האטה בכלכלות שלהם בהמשך. התוצאה ניכרת מאוד במחירי הנפט שנופלים, גם כתוצאה מהסיפור הזה, וגם מהבורסות שמגיבות מתחילת 2016 בירידות וחוסר יציבות מאוד חריג.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...