יוגורט, ביצים והרבה מים. המזונות שכדאי לצרוך בהריון // צילום: GETTYIMAGES // יוגורט, ביצים והרבה מים. המזונות שכדאי לצרוך בהריון

בהריון? 5 מאכלים שאת חייבת לאכול

כל הריונית מכירה את המאכלים שיש להימנע מהם - אבל מה עם אלו שמומלץ לצרוך?

כל הריונית מכירה את זה, שורת המאכלים והחומרים שיש להימנע מהם – היא אינסופית. אבל מה עם המאכלים שדווקא כן כדאי לצרוך? 
בתקופה זו, תזונת האם מהווה נדבך עיקרי בבריאות האם והתפתחותו התקינה של העובר. הנה חמישה מזונות שיעשו רק טוב לך ולבייבי שלך.

5 המזונות שלא תרצי לוותר עליהם בתקופת ההיריון

1. ירקות:
תקופת ההיריון מאופיינת אצל נשים רבות בעצירויות. תופעה שעלולה להעיק ולפגוע באיכות החיים, בייחוד התקופה רגישה זו. משרד הבריאות ממליץ לשלב מזונות המכילים סיבים תזונתיים בכל ארוחה. ההמלצה היא לצרוך לפחות ארבע מנות ירקות מצבעים שונים ביום.בנוסף לסיבים, אתן תרוויחו מגוון רחב של ויטמינים ונוגדי חמצון  אשר תורמים לבריאות האישה ולהתפתחות תקינה של העובר.

מקורות נוספים לסיבים: קטניות, דגנים מלאים ופירות.

2. יוגורט:
בתקופת ההיריון, סידן אשר מצוי ביוגורט ומוצרי חלב, מהווה מרכיב הנחוץ לאישה ולהתפתחות העובר. לסידן חשיבות בבניית עצמות, תפקוד השרירים, מערכת הדם, שמירה ובנייה של שיניים בריאות. על כן, במהלך ההיריון עולה דרישת הגוף לסידן. יתרה מכל, יוגורט תורם לעזרה במניעת עצירות ולפעילות תקינה של מערכת העיכול.

מקורות נוספים לסידן: כרוב, כרובית, טחינה משומשום מלא, שקדים, סרדינים עם עצמות.

3. ביצים:
ביצים מהוות מקור חשוב לחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, וויטמינים ומינרלים חיוניים, כמו חומצה פולית, ויטמין B12, ברזל, ויטמין A, ויטמין D וכולין מרכיב חיוני בהתפתחות המוח.  במהלך ההיריון, בשונה ממצבים רגילים - זקוקה האישה לכמות ברזל גדולה עקב העלייה בנפח הדם ולצורכי העובר הגדל. מחסור בברזל עלול לגרום אצל האישה לאנמיה, עייפות, חולשה וכאבי ראש. לכן, מזונות העשירים בברזל חשובים כמרכיב שגרתי בתזונת האישה ההרה. 

מקורות נוספים לברזל: קטניות, טחינה, שקדים, בשר בקר רזה ובשר הודו (בעיקר הודו אדום). חשוב לציין כי מומלץ לאכול אך ורק סוגי בשר, עוף, דגים או ביצים שבושלו כראוי, מחשש להמצאות חיידקים. הימנעו מאכילת ביצים לא מבושלות או מבושלות חלקית.

דיאטה, אופנה, מתכונים ועוד המון פינוקים - עכשיו במדור הלייף סטייל! 

4. אגוזי מלך:
אגוזי מלך עשירים בחומצה פולית ואומגה 3. חומצה פולית חיונית בתהליך היווצרות התאים וחוסר עלול לגרום למומים בעובר ואילו אומגה 3 הינה חומצת שומן אשר חיונית להתפתחות תקינה של מוח העובר, ובנסוף עשויה להפחית את הסיכון ללידה מוקדמת ולהגן על האם מפני מחלות לב. 

מקורות נוספים לחומצה פולית: קטניות, ירקות עליים ירוקים, פירות הדר וחיטה מלאה.
מקורות נוספים לאומגה 3:  שמן זית, קנולה, שמן פשתן, זרעי פשתן וצ'יה.

5. מים:
אמנם זה לא מזון, אך המים מהווים חלק בלתי נפרד מתזונת האישה במהלך ההיריון. שתיית מים מספקת מונעת התייבשות ומפחיתה את הסיכון להתפתחות צירים מוקדמים. מומלץ להקפיד על שתיית שני ליטרים נוזלים ביום לפחות, כאשר הצריכה הרצויה משתנה ומושפעת מרמת הפעילות הגופנית ומתנאי הסביבה. איך תדעו ששתיתן מספיק? המבחן הפשוט - בדקו את צבע השתן, המטרה- צבע שתן בהיר ושקוף.  

המון מתכונים מפתים - עכשיו במדור האוכל! 

**המלצות אלו נוגעות לנשים הרות בריאות. לנשים עם דרישות תזונתיות מיוחדות מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל ודיאטנית קלינית.

הכותבת מיטל שחימוב דובשני היא דיאטנית קלינית ובעלים של " bYou דיאטה בהתאמה אישית", ומנטורית לשיפור הרגלי תזונה ואורח חיים. 
לאתר  www.byou.clinic

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...