דרעי. שר הכלכלה, בינתיים // צילום: קוקו // דרעי. שר הכלכלה, בינתיים

הערכה: דרעי יתפטר מתפקידו בימים הקרובים

שר הכלכלה צפוי לפרוש על מנת להעביר את סמכויותיו לרה"מ - ובכך לאפשר את העברת מתווה הגז • מקורביו: "דרעי הודיע כי המתווה הוא הרע במיעוטו"

שר הכלכלה אריה דרעי צפוי להתפטר בימים הקרובים מתפקידו על מנת לאפשר להעביר את מתווה הגז. זאת, אחרי שהתברר כי אין רוב בכנסת להעברת הסמכויות לחתימה על סעיף 52 בכנסת, העוקף את הממונה על ההגבלים העסקיים. ההערכה היא כי דרעי יתפטר  גם אם לא יסוכם בינו לבין רה"מ איזה תיק יקבל בתמורה לתיק הכלכלה. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

גם לאחר שיעזוב את תיק הכלכלה יישאר דרעי השר לפיתוח הנגב והגליל. ראש הממשלה בנימין נתניהו החל בדיונים על מנת למצוא משרד חלופי לדרעי, וההערכה היא כי בסופו של דבר הפתרון יהיה חיבור של שני תיקים יחד, על מנת להגיע לסדר הגודל וההיקף התקציבי של משרד הכלכלה, שנחשב למשרד הרביעי בגודלו בממשלה.

מקורביו של דרעי אמרו כי "יו"ר ש"ס כבר הודיע כי מתווה הגז הינו הרע במיעוטו, וכי יש צורך במיליארדים הקבורים באדמה על מנת לסייע לכלל המשק".

בתוך כך, סערת מתווה הגז עברה אתמול למגרש של שוק ההון לנוכח התפטרותו הצפויה של שר הכלכלה. לאחר מספר סיכומים קיצץ מתווה הגז את המחיר שאמורה היתה ישראל לשלם על הגז, מרמה של מעל ל־5 דולרים לכיוון 4.7 דולרים. מעבר לכך מייצר המתווה את התנאים לפיתוח שדה הגז לוויתן, דבר שיוביל לתקבולים של מאות מיליארדי שקלים במסים לקופת המדינה. עם זאת, השאלה לגבי מידת התחרות שייצר המתווה נותרת בעינה והתשובה תתקבל ככל הנראה רק בתוך מספר שנים, עם השלמתו. לפי שעה, התגליות העצומות במצרים מבשרות כי האפשרות לתחרות בתחום רק גוברת.

גורם בכיר העריך אמש כי המתווה שהתגבש הוא "די ברור", כדבריו. לירן לובלין, אנליסט האנרגיה של IBI בית השקעות, אמר אתמול כי לאחר המהלך הפוליטי של נתניהו ודרעי ואישור המתווה הצפוי, הכדור עובר מהמגרש הפוליטי לידיים של חברות האנרגיה. "ביום שאחרי העברת המתווה חובת ההוכחה היא על דלק ונובל אנרג'י בהיבט החתימה על חוזי הייצוא מתמר, אבל חשובה מכך החתימה על חוזה העוגן לייצוא ממאגר לוויתן למצרים", ציין לובלין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...