אם אומרים שארצות הברית היא "ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות", אז גרמניה היא "ארץ אפשרויות הבירה הבלתי מוגבלות". בכל הנוגע לשתייה, כל אחד יכול להגשים את החלום הגרמני והחלומות לרוב מתגשמים באוקטובר. יותר נכון באוקטוברפסט, שבכלל מתחיל בסוף ספטמבר.
אז כרגע אנחנו לא במינכן ואפילו לא בבוואריה, אבל את החג הזה אפשר לחגוג בכל מקום. גם על הספה בתל אביב וגם בבד קוסטריץ, עיר קטנה במזרח גרמניה, דרומית לברלין. בעיר הזאת נמצאת מבשלת קוסטריצר, שקיימת משנת 1543 והיא אחת המבשלות הוותיקות ביותר בגרמניה של בירת לאגר שחורה, השוורצביר.
ככל הנראה יש להם במפעל חיבה מיוחדת למשקאות שחורים, כי אחד מהם נקרא BIBOP (לא ההוא מצבי הנינג'ה) והוא שילוב של בירה עם משקה מפורסם אחר בצבע שחור - קולה!
ההמלצה של המדור - אל תנסו את זה בבית. לרוב כשאומרים בישראל "תביא לי בירה שחורה", מתכוונים לזאת שבאה טוב עם חומוס, הלא היא בירת המאלט ללא האלכוהול. אם ביקשתם את זה בפאב, סביר שיפנו אותכם לבירת סטאוט, כמו מרפיס או גינס.
בירה בטעם שוקולד מריר
אבל יש גם שחור אחר. מלאכי מכיר אותו וכבר מוזג לנו את הקוסטריצר. לגימה ראשונה ומיד מרגישים את המאלט הקלוי, שנותן לבירה טעם שמזכיר שוקולד מריר. לבירה יש ראש קצף עשיר ויציב והיא צלולה ולא תוססת מדי, מה שעוזר לשתות אותה בלי תחושת כבדות והתמודדות רגשית עם כרס בירה מנופחת.
תווית הבירה מזכירה שהיא מיוצרת על פי "חוק הטוהר הגרמני" - חוק שמחייב שימוש ברכיבים בסיסים בלבד בבישול: מים, לתת וכשות, כיאה לסגנון הבירה שהתחילה את דרכה עוד מימי הביניים. קוסטריצר היא בירה פשוטה, לא מתוחכמת ויכולה לתת מענה לשתיינים שמאסו בבירות שמחפשות טוויסט. לפעמים בצורה קצת מאולצת.
סיבה נוספת שלטעמנו הופכת את הקוסטוריצר לבירת ימי ביניים, ימי טרום מקרר, היא גם שכאשר הטמפרטורה שלה עלתה חווית השתייה לא נפגמה. לכן היא יכולה להתאים לכל מי שאוהב לשתות את הבירה שלו לאט.
אנחנו ממליצים על הבירה בחום, במיוחד כי החורף מתקרב ואחרי כמה חודשים קשים שבהם מחפשים בעיקר בירות שישברו את השרב, הגיע הזמן לחזור לעונה הכי טובה של השנה.
Köstritzer – תעודת זהות
ארץ הייצור: גרמניה
סוג הבירה: לאגר שחורה (שוורצביר)
שיעור האלכוהול: 4.8%
מחיר: 13 ש' ל-500 מ"ל