צל"ש ללוחמת שמנעה חדירת מחבלים

אחרי שסיכלה חדירה של 23 מחבלים ונפצעה בידה, סרן אור בן יהודה תקבל ציון לשבח • צל"ש גם לסמל ראשון יורי זויב - שחילץ את הפצועים תחת אש המחבלים • סרן בן יהודה: "אם הייתי יורדת לגדר, לא הייתי פה היום"

סרן אור בן יהודה /// צילום: קובי קלמנוביץ' // סרן אור בן יהודה

הרמטכ"ל, רב-אלוף גדי איזנקוט, אישר היום (חמישי) את הענקת ציון לשבח על ידי מפקד פיקוד הדרום, אלוף שלמה (סמי) תורג'מן, לסרן אור בן יהודה והענקת ציון לשבח על-ידי מפקד החטיבה המרחבית "שגיא", אלוף-משנה יהודה הכהן, לסמל ראשון (מיל') יורי זויב, על פועלם במסגרת סיכול ניסיון החדירה לשטחה של מדינת ישראל מגבולה המערבי, בה מנעו את חדירתם של עשרות מחבלים לשטח הארץ. 

על פי הודעת דובר צה"ל, זויב ובן יהודה גילו יוזמה, נחישות, דבקות במשימה וחתירה לניצחון במסגרת האירוע בו סיכלו חדירה של כ-23 מחבלים שהגיעו מכיוון מצרים אל גדר הגבול.

זה קרה ב- 22 באוקטובר 2014. בן יהודה (25) קיבלה מתצפיתנית הודעה בקשר, שלפיה טנדר עם שלושה חשודים הגיע לנקודה הכי צפונית של גדר הגבול, ליד ניצנה - כנראה בדרך לעוד ניסיון להברחת סמים. הקצינה זיהתה את המבריחים, "שלושה טנדרים עמוסים באנשים, פורקים ציוד, פותחים סולמות ומתקרבים לגדר. הבנתי מייד שהאירוע הראשון היה רק הסחת דעת. שברתי אחורה וטסתי לאזור של ההתרעה השנייה. כשהתקרבנו, הייתי צריכה לקבל החלטה אם לרדת לגדר עצמה או לשבור למעלה ולעלות על ציר פילדלפי, וכך ליצור לעצמי יתרון גובה על המבריחים. החלטתי לעלות למעלה, ובדיעבד, אני חושבת שזה מה שהציל אותנו. אם הייתי יורדת לגדר, לא הייתי פה היום. זה פשוט היה להיכנס לשטח השמדה", סיפרה אור בראיון לישראל היום.

אלוף פיקוד הדרום, סמי תורג'מן, מבקר את אור בביה"ח לאחר פציעתה // צילום: דו"צ

לאחר שירתה באוויר מנשקה האישי, נפתחה לעברה אש מדויקת ממספר נקודות בצד המצרי של הגבול. היא הורתה לחייליה לרדת מרכב הפיקוד, להצטרף אליה ולהשיב באש לעבר היורים. הקרב נמשך עוד כחצי שעה, עד שהמחבלים ברחו חזרה לשטח מצרים. 

סמל ראשון יורי זויב הגיע אל מקום האירוע, זיהה את הפצועים וחילץ אותם תחת אש המחבלים, לאחר מכן העניק לאור ולקשר הפלוגה שנפצע גם כן, טיפול במקום.

בעקבות האירוע, אור נפצעה, נותחה בידה, ושכבה שלושה שבועות באשפוז. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר