מתווה הגז - לשלב הבא: הממשלה אישרה אתמול ברוב גדול את המתווה, לקראת אישורו בכנסת בתחילת החודש הבא. חלק מהשרים לא הגיעו לישיבה, בין השאר בשל ניגודי עניינים. השר היחיד שהתנגד היה השר להגנת הסביבה, אבי גבאי (כולנו). יו"ר ש"ס אריה דרעי, שעד לרגע האחרון לא היה ברור מה תהיה עמדתו, תמך בסופו של דבר במתווה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בפתח ישיבת הממשלה כי "אנחנו נעביר היום בממשלה החלטה היסטורית, לא פחות מזה. ההחלטה הזאת תכניס לאזרחי המדינה, לקופת המדינה, מאות מיליארדי שקלים. הכסף הזה ילך לטובת החינוך, הבריאות, הרווחה ולצרכים לאומיים אחרים". נתניהו שיבח את שר האנרגיה יובל שטייניץ שהוביל את המו"מ עם חברות האנרגיה. "הצוות בראשותו הביא להפחתה מאוד משמעותית במחיר שהמדינה תשלם עבור הגז וגם שינויים אחרים ששיפרו מאוד את המתווה", הוסיף.
"המדינה זקוקה לגז, משאבי גז הולכים להיפתח באזורנו לצערי כך או כך, ואנחנו צריכים לדאוג שהמשאבים שלנו יעבדו בפול ווליום, בקיטור מלא", אמר ראש הממשלה, שהוסיף כי "המתווה הזה יעבור כך או כך, והגיע הזמן שהוא יעבור. האינטרסים האמיתיים של מדינת ישראל מחייבים את העברת המתווה הזה כמה שיותר מהר".
השר גבאי שהתנגד, אמר כי "אני חושב שבמתווה הזה יש הרבה מאוד בעיות, ובעיקר כי המתווה הזה פוגע בביטחון האנרגטי של מדינת ישראל".
כעת, כאמור עומד המתווה לקראת הצבעה גורלית בכנסת, המתוכננת לראשית ספטמבר. באופוזיציה מכינים את הקרקע להתנגדות רחבה שתערים קושי על אישור ההחלטה. יו"ר האופוזיציה ויו"ר המחנה הציוני, ח"כ יצחק הרצוג אמר "כל החלטה על מתווה הגז הקיים היא חתימה על הקרח". גם יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ איתן כבל אמר בעוקצנות: "שידע כל שר שהצביע בעד המתווה שלא תהיה לו מחילה ולא תתקבל סליחתו על מעשיו". יו"ר מר"צ, ח"כ זהבה גלאון כינתה את המתווה "ביזיון", וח"כ מיקי רוזנטל (המחנה הציוני) הוסיף כי אישור המתווה "מקדם את הקמתו של האיום הכלכלי הגדול ביותר על הדמוקרטיה הישראלית".
במקביל לדיון בממשלה התקיימה אתמול הפגנת נגד למתווה המסתמן. שתי מפגינות עוכבו לחקירה. מור גלבוע, מנכ"ל מגמה ירוקה הבטיח כי ארגונו ימשיך להיאבק עד שתיקבע "מדיניות הוגנת ובת קיימא", כדבריו, למשק הגז הטבעי.
בהכנת הידיעה השתתפו זאב קליין ודן לביא