לבנת פורן // חלית? נפצעת? עכשיו תשלם פחות, לבנת פורן

"העושק חסר הרחמים הופסק היום"

חוק "לבנת פורן" עבר סופית בכנסת פה אחד וללא מתנגדים: מהיום לבנת פורן תרוויח פחות

חלית? נפצעת? עכשיו תשלם פחות ולבנת פורן תרוויח הרבה פחות. למרות הלחצים, הלוביסטים והפיליבסטר, מסע ארוך שהתחיל לפני יותר משנתיים הגיע סוף סוף לקו הגמר.

מליאת הכנסת אישרה סופית פה אחד וללא מתנגדים את חוק "לבנת פורן", הרשום על שמו של ח"כ מיקי רוזנטל (העבודה-המחנה הציוני) ושעליו חתומים בנוסף גם שר הרווחה חיים כץ וחברי הכנסת קארין אלהרר ואילן גילאון. במרכז החוק: יוגבל שכרם הטרחה של עורכי דין וגופים מתווכים עבור טיפול בתביעה לגמלה מול המוסד לביטוח לאומי. מהיום, ניתן יהיה לגבות עד 8% מסך התמלוגים שיקבל המטופל הפועל מהביטוח הלאומי ובפריסה עד חמש שנים. זאת פרמיה של 20% כיום, לעיתים למפרע ולעיתים כמעט לכול החיים. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

חוק "לבנת פורן" אושר למרות והלחצים הכבדים שהפעילו החברות למימוש זכויות רפואיות על חברי הכנסת – שהגיעו לשיא בישיבה המסכמת ושבגללם נאלץ יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף, לנזוף בהן.

יו"ר ועדת הבריאות,  ח"כ אלאלוף סיפר כי הוא זיהה צורך להגן על ציבור רחב של נפגעים ונכים שמצאו עצמם משלמים סכומים ניכרים מתוך הקצבאות והמענקים המגיעים להם כדין. "לאורך הדיונים המפרכים לא שכחנו לרגע מי עומד בראש מעייננו: האזרח", אמר אלאלוף.

עושק חסר רחמים

ח"כ רוזנטל אמר, לאחר אישור הצעת החוק, כי "החזרנו את קצבאות הנכות לציבור. חברות המימוש ועורכי הדין גבו עד היום שכר טרחה מופרז שהותיר את הנכים בחובות כבדים. העושק חסר הרחמים הזה הופסק היום". הוא הוסיף כי, "הלחץ שהפעילו בעלי אינטרס על מנת לסכל את החוק היה חסר פרופורציות בכל קנה מידה. מאות אלפי שקלים הושקעו בפרסומים נבזיים, לובי אגרסיבי וקניית בכירי ממשל לשעבר על מנת להשפיע באמצעות הון על השלטון. בזכות החוק חברות מימוש הזכויות ועורכי הדין יוסיפו להתפרנס יפה בתחום ולאלפי נכים יחסכו עשרות מיליוני שקלים בשנה". 

בדיונים בוועדה, נציגי החברות למימוש זכויות רפואיות ונציגי לשכת עורכי הדין שנכחו בדיונים טענו, כי הנתונים עליהם מסתמכים חברי הכנסת בניסוח הצעת החוק, אינם מדוייקים. עוד נשמעו חששות מפני סגירת חברות, פיטורי עובדים ואי כדאיות בייצוג לקוחות בתביעות שונות. עם זאת, רו"ח יהודה מלול, שהתבקש על ידי הכנסת לנתח את העלויות הנדרשות לטיפול בתביעות מסוג זה, ציין כי שיעורי שכר הטרחה שקובעת הצעת החוק מבטיחים רווח סביר והוגן לחברות ולעורכי הדין. לדברי מלול, כיום משקיעות החברות למימוש זכויות רפואיות בייצוג לקוח 8,000 שקלים בממוצע, ורווחיהן עומדים על 20% עד 30% ללקוח.

מה יהיו התעריפים החדשים?

על פי החוק, דמי פתיחת תיק יעמדו על 800 שקלים. בתביעה לקצבה, שסכומה נמוך מ-1,200 שקלים בחודש, יוגבל שכר הטרחה ל-11.25% מהקצבה בתוספת דמי פתיחת תיק. במידה וירצה, יוכל הלקוח לשלם שכר טרחה בשיעור 12.25% מהקצבה במקום. בתביעה לקצבה שסכומה גבוה מ-1,200 שקלים בחודש, יוגבל שכר הטרחה ל-10.25% מהקצבה בתוספת 1,600 שקלים דמי פתיחת תיק, או 12.25% מהקצבה, לבחירת הלקוח. בטיפול בנפגעי עבודה, יהיו רשאיות החברות לגבות עד 14%, בהתאם לגובה הגמלה.

עורכי דין שיטפלו בתביעה הכוללת ייצוג בוועדה רפואית או בוועדת עררים, יוגבלו בתביעה לקצבה סכומה נמוך מ-1,200 שקלים בחודש לשכר טרחה של 12.75% מהקצבה שיקבל הלקוח בתוספת 1,600 שקלים, או 15% מהקצבה, לבחירת הלקוח. בתביעה לקצבה שסכומה גבוה יותר, יוגבל שכר הטרחה ל- 13.75% מהקצבה בתוספת 800 שקלים או 15% מהקצבה, לבחירת הלקוח. במקרים של טיפול בנפגעי עבודה, יהיו רשאים עורכי הדין לגבות עד 17%, בהתאם לגובה הגמלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...