פרשת "הקצין המתחזה", אשר נחשפה ב"ישראל היום" ממשיכה להכות גלים: בית משפט השלום בתל אביב האריך לפני שעה קלה (שלישי) את מעצרו של החשוד עד ליום ראשון והודיע כי בימים הקרובים הוא יידרש לעבור בדיקה פסיכיאטרית. במקביל - נשים רבות נוספות שוקלות להגיש תלונות נגד מנכ"ל המדרשה, שהתחזה על פי החשד לרב סרן בצנחנים אשר לחם במבצע צוק איתן כדי לשכנע נשים לקיים איתו יחסי מין. החשוד נעצר הבוקר בחשד לעבירת אינוס והתחזות.
במהלך הדיון היום סירב החשוד להשיב לשאלות "ישראל היום". דודו, שנעתר לשוחח איתנו, אמר כי "אני חושב שנעשה לו רצח אופי. אמנם מדובר אולי במעשים חריגים, אבל אני חושב שאשתו היא זו שהייתה צריכה להתלונן. הוא לא אדם רע, הוא אדם ערכי".
"אז הוא בגד באשתו, אז מה? אז להגיע לבית המשפט ולתבוע?", תהה קרוב משפחה נוסף, "הם שני אנשים מבוגרים, אין מערכת יחסים בעולם שאין בה בגידות".
נציג המשטרה בדיון, ליאור סולומון, אמר כי המשטרה החליטה לעצור את החשוד ולפתוח בחקירה אחרי שקיבלה את התלונה הראשונה בנושא. החשוד נעצר בשלוש לפנות בוקר, עת שהה בבית הוריו.
עו"ד אריאל עטרי, המייצג את החשוד, מתח ביקורת על שעת המעצר החריגה והדגיש כי מרשו בחר בעצתו לשמור על זכות השתיקה. הוא ביקש מבית המשפט לשחרר אותו למעצר בית וטען כי אין עילה למסוכנות או חשד לשיבוש הליכי חקירה.
עם זאת, כאמור, פסק סגן נשיא בית משפט השלום בתל אביב מרדכי פלד, להאריך את מעצרו עד ליום ראשון. "עולה חשד סביר שהחשוד התחזה לאדם בעל שם אחר, בעל מקצוע אחר, תוך ששיקר גם לגבי מצבו האישי, כמי שמעוניין במערכת יחסים רצינית ובאמתלה זו קיים יחסים עם מספר נשים, במירמה, כאשר לפחות במקרה אחד דובר גם על ביצוע מעשי סדום, זאת על פי חומר החקירה המצוי לפני כעת", ציין השופט, והוסיף כי "אני סבור כי יש מקום לביצוע בדיקה פסיכיאטרית ראשונית".
סוגיית איסור פרסום שמו של החשוד עלתה אף היא בדיון. בעוד שבא כח המשטרה ביקש להסיר את החיסיון לאור חומר החקירה, וכדי לאתר מתלוננות נוספות, עליהן, לדבריו, יש אינדיקציה.
בסוגיה זו פסק השופט פלד כי "אני סבור כי יש להעדיף את עקרון פומביות הדיון על פני הבקשה שהעלה בא כח המשיב לאיסור פרסום שמו". הוא הוסיף כי "האינטרס הציבורי הוא לאפשר את ביצוע החקירה בצורה נאותה, תוך כדי גיבוש ראיות". לכן, פסק השופט כי שמו יותר לפרסום ביום שישי ב-12:00 בצהריים. הוא אפשר מרחב זמן של 48 השעות כדי לאפשר הגשת ערר.
"זוהי הקלה גדולה, לא רק לי אלא גם ליתר הנשים", אמרה בתום הדיון המתלוננת הראשונה בפרשה, שתלונתה הובילה למעצרו של החשוד. היא הביעה תקווה כי כעת יהיה פתח לנפגעות נוספות להגיש תלונה כנגד החשוד.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
אחת המתלוננות היא ג', אם חד־הורית לילד בן 8, שהיתה הראשונה שאזרה אומץ להגיש תלונה. ג' היתה אתמול סחוטה ונרגשת במהלך כל היום, שאותו העבירה בין ראיונות לאמצעי תקשורת שונים לבין איסוף חומרים נגד החשוד, לבקשת המשטרה. "רק בלילה ראיתי את דף התלונה שהגשתי נגדו, וכשקראתי שיש בה סעיף אינוס - הבנתי פתאום עד כמה היו מעשיו חמורים", סיפרה, "אסור להקל בזה ראש. אני קוראת לנשים נוספות לאזור אומץ ולהגיש נגדו תלונה במשטרה". בעקבות החשיפה הועלו לקבוצת הפייסבוק שפתחו הנשים שנפגעו יותר מ־100 שמות של נשים, שאיתן היה המתחזה בקשר.
רעייתו של אותו מתחזה, שכבר הודיעה כי חייה המשותפים איתו הם "פרק סגור", וכי "הוא לא קיים יותר מבחינתי", החליטה לחשוף אתמול את רגשותיה בפוסט שהעלתה בעמוד הפייסבוק שלה, שאותו מחקה אחרי זמן קצר. "גיליתי עכשיו שבעלי בוגד בי", כתבה הרעיה מדם ליבה, "זה קורה כבר כמה שנים, מתחת לאף שלי ומבלי שידעתי כלום. למזלי, או לצערי, פנו אלי נשים וגילו לי את זה. אני בהלם, מסוחררת ולא מאמינה. הוא הודה בפניי וטען שחבל לו להרוס את הקשר בינינו ולהיפרד בזמן שהוא הורס כבר כמה שנים בעצמו. אני צריכה אתכם עכשיו חברים שלי". הנשים כמובן חיבקו אותה וסיפרו כי גם היא קורבן וראויה לחברות אמיצה ולתמיכה. את מהן כתבה לה בתגובה כי "אנחנו נשים, ואנחנו הכי מבינות אחת את השנייה, לא?"
בינתיים, הנהלת המדרשה ביקשה מהמנכ"ל להדיר את רגליו מהמקום עד שהדברים יתבהרו. הוא עצמו צוטט כזכור אתמול ב"ישראל היום" כשהוא טוען כי הוא אדם חולה הזקוק לטיפול וכי צילומיו במדי קצין צה"ל היו "פוזה".
הנשים העובדות במדרשה התבקשו שלא להגיב במידה ועיתונאים מגיעים אליהן. "לא הכינו אותנו לכלום", סיפרה אחת מהן ל"ישראל היום" בבכי, "אמרו לנו לא לדבר איתכם, ומאז שראיתי את הכתבה אני לא מפסיקה לבכות. לא מאמינה שהאדם שאנחנו מעריצות ואוהבות עשה דברים כאלה, זה פשוט לא נתפס".
עורך דינו של המתחזה, אריאל עטרי, בחר להאשים דווקא את הנשים המתלוננות. לדבריו, "מדובר בנשים שהציגו את עצמן בפרטים כוזבים, ואמרו בין השאר שהן רווקות וללא ילדים, כשבפועל הן גרושות עם ילדים. כל קשר שהיה לו עם הנשים היה בהסכמה, ואם מישהי מקיימת קשר עם גבר רק בגלל הדרגות על הכתפים שלו ולא בגלל מה שיש לו בלב ובראש - זה אומר בדיוק איזה סוג של אישה היא".
גם מקורביו של המתחזה, ובהם פוליטיקאים מקומיים, הדפו בתוקף את האשמות המוטלות בו. "אם זה נכון, זו בעיה של אשתו, לא של התקשורת ולא של מישהו אחר", אמר אחד מהם, "וגם אם זה נכון והוא סיפר סיפורי גבורה, אז מה הבעיה? הרי יש עשרות גברים שמתחזים כך. זה אמנם לא יפה, אבל לא פשע". מקורב אחר למתחזה הוסיף כי כי "מדובר בילד שגדל על ברכי הערכים הלאומיים הציוניים, הוא זקוק לטיפול ולעזרה".
בהכנת הידיעה השתתף שלומי דיאז
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו