צילום: יונתן זינדל // פביוס

שר החוץ הצרפתי פביוס: "אבקר באיראן בשבוע הבא"

הדגיש כי ישוחח עם רוחאני על "כל הנושאים • צפון קוריאה: "לא נוותר על יכולותינו הגרעיניות" • נשיא סין: "נשתף פעולה עם ארה"ב בפיקוח על ההסכם עם איראן"

אחרי ההסכם - מתחילות השיחות: שר החוץ הצרפתי לורן פביוס הודיע הבוקר (שלישי) כי בכוונתו לקיים כבר בשבוע הבא ביקור רשמי ראשון באיראן, ולפגוש את הנשיא רוחאני.

"אני מתכוון לשוחח עם הנשיא האיראני על כל הנושאים", אמר פביוס.

בתוך כך, מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי אומר הבוקר, כי דבריו של המנהיג הרוחני של איראן עלי חמינאי מיום שישי הם "מטרידים מאוד", כהגדרתו.

"איני יודע איך לפרש אותם בנקודה זו, מלבד כהווייתם", אמר קרי בראיון טלוויזיוני לרשת אל ערבייה. "אני כן יודע שאמירות פומביות מסוג זה יכולות לפעמים להוביל לכיוונים אחרים. אם זוהי אכן המדיניות הרשמית של איראן, זה מטריד ומדאיג מאוד", הוסיף מזכיר המדינה האמריקני.

צפון קוריאה: "לא נלך בעיקבות איראן"

האם ההסכם עם איראן הוא פתח לדו-שיח עם מעצמות גרעין נוספות? איתות שמגיע הבוקר (שלישי) מצפון קוריאה מעיד על כך שמשא ומתן דומה לא צפוי להיפתח בקרוב. 

"צפון קוריאה אינה מעוניינת בדיאלוג דומה עם ארה"ב על יכולות הגרעין שלה" - כך מסר הממשל במדינה בעקבות ההסכם עם איראן.

בהצהרה רשמית שפרסם דובר מטעם משרד החוץ במדינה נכתב כי "זה לא הגיוני להשוות את המצב שלנו עם הסכם הגרעין האיראני, מכיוון שאנחנו נאלצים להתמודד עם עוינות בלתי פוסקת מצד הצבא האמריקני, שאוחז בנשק גרעיני בעצמו".

"אין לנו כל כוונה לנהל כל דיון שמטרתו הקפאה או ויתור על יכולות הגרעין שלנו", סיכם הדובר.

במקביל, נשיא סין שי ג'ינפינג הדגיש הבוקר בפני נשיא ארה"ב ברק אובאמה, כי בכוונת סין לעבוד בשיתוף פעולה עם המימשל האמריקני כדי לעקוב אחרי יישומו של הסכם הגרעין עם איראן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...