שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

30 אלף לוחמים אמריקנים בדרך לאפגניסטן

יתווספו לכ-65 אלף החיילים שכבר נמצאים שם • למרות זאת - נציג בכיר בממשל: היציאה מאפגניסטן תחל הרבה לפני תום הקדנציה הראשונה של אובאמה

צילום: רויטרס //  ,
צילום: רויטרס //

נשיא ארה"ב ברק אובאמה החליט: יותר מ-30 אלף לוחמים אמריקנים יעשו את דרכם לאפגניסטן בחצי השנה הקרובה.

לאחר 92 ימים של בחינה ולמידת הנושא, נשיא ארה"ב ברק אובאמה אמור היה לשאת היום לפנות בוקר נאום באקדמיה הצבאית האמריקנית "ווסט פוינט" שבו יפרט את האסטרטגיה החדשה של ארה"ב באפגניסטן.

נציג בכיר של הממשל האמריקני ציין אתמול כי פקודות הנשיא אובאמה, שהועברו ביום ראשון האחרון לפיקוד הצבאי ולדיפלומטים העוסקים בנושא, כוללות שליחת יותר מ-30 אלף חיילים נוספים לאזור הלחימה. לדבריו, אובאמה יציין בנאומו שחיילים אמריקנים יחלו לצאת מאפגניסטן "הרבה לפני" שהקדנציה הראשונה שלו תסתיים.

התוספת הראשונית של חיילי מארינס אמריקנים אמורה לצאת לאפגניסטן בעוד כשבועיים עד שלושה והם יתפרשו בבסיסיהם עוד לפני חג המולד הקרוב. תוספת מיידית זאת תספק תגבורת הנחוצה מאוד לכ-65 אלף החיילים האמריקנים. משימתם המרכזית תהיה לבטל את הישגי הטליבאן מהחודשים האחרונים ולהגביר את תחושת הביטחון של האוכלוסייה המקומית.

נוסף על כך, על פי הפרסומים המוקדמים בנושא, אובאמה התכוון לקבוע בנאומו מסגרת זמן ראשונית, הכוללת ציון מועד סיומה של המשימה המרכזית של הצבא האמריקני באפגניסטן. דברים אלה תואמים את דבריו של רוברט גיבס, דוברו של אובאמה, שציין שלשום כי בנאומו ידון הנשיא "בחשיבות אסטרטגיית נסיגה".

בראיון לרשת איי.בי.סי אתמול ציין גיבס כי שליחת הכוחות לאפגניסטן אינה כל הסיפור, וחשוב להבהיר "מה היא משימתם". לדבריו, "אנחנו הולכים להאיץ את המרדף אחר אל-קאעידה ובנות הברית הקיצוניות שלה". כמו כן ציין גיבס כי האסטרטגיה החדשה תכלול גם את האצת הכשרתם של כוחות הביטחון המקומיים.

גנרל וויליאם קולדוול, האחראי מטעם נאט"ו על הכשרת הצבא האפגאני, ציין כי היעד הנוכחי עומד על הגדלת הצבא האפגני ל-134 אלף חיילים עד נובמבר 2010. אך למרות הרצון להגיע ל-240 אלף חיילים ו-160 אלף שוטרים אפגנים עד 2013, אחת המגבלות המרכזיות העומדות לפני הנשיא אובאמה היא סוגיית המחיר.

אימון הכוחות המקומיים ושליחת תגבורת חיילים צפויים לעלות למשלם המסים האמריקני עשרות מיליארדי דולרים נוספים מדי שנה. "אנחנו לא מתכוונים להעמיד פנים שמלחמות אלה לא עולות כסף", ציין גיבס, וזאת אחת הסיבות המרכזיות לכוונתו של אובאמה להתייחס לאסטרטגיית נסיגה. סיבה נוספת היא חוסר הפופולריות הגוברת של המלחמה, אשר גם גובה מחיר גדל והולך של חיי חיילים אמריקנים.

יש המעריכים כי נאומו של הנשיא האמריקני, ברק אובאמה, לא ימצא חן בעיני הנשיא האפגני חמיד קרזאי, לאור כוונת הנשיא להפנות משאבים רבים מהממשלה המרכזית, שהואשמה בשחיתות, אל השלטונות המחוזיים ברחבי המדינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר