GETTYIMAGES // אילוסטרציה

ישראל במקום ה-3 בשכיחות של מחלת הסוכרת

נתנונים מדאיגים של ארגון ה-OECD • כ-27% מבני 60 עד 79 בישראל חולים בסוכרת

ישראל במקום הרביעי הנמוך בתמותה ממחלות לב, אך מובילה במקום השלישי הגבוה בשכיחות של מחלת הסוכרת, כך עולה מנתונים השוואתיים בשל ארגון ה-OECD.

בישראל כמו גם ביפן, צרפת וקוריאה שיעורי התמותה ממחלות לב עומדים על פחות מ-200 לכל 100 אלף איש. כאשר שיעור התמותה בקרב נשים הוא 161 מקרים ובקרב גברים 220 מקרים למאה אלף איש. מובילות את הטבלה עם שיעור של יותר מ-500 מקרי מוות ויותר מדינות מזרח ומרכז אירופה- הונגריה, אסטוניה, צ'כיה.

עם זאת, ישראל במקום השלישי הגבוה והלא מחמיא בשכיחות סוכרת. לפי הנתונים כ-27 אחוזים מבני 60 עד 79 בישראל חולים בסוכרת. כאשר רק במקסיקו ובפורטוגל הנתונים גרועים יותר ובמדינות רבות בהן ארה"ב, גרמניה, אוטסארליה, בריטניה ושוודיה הנתונים טובים בהרבה. בישראל כ-9 אחוזים מבני 40 עד 59 חולים בסוכרת.

בערך 85 מיליון איש סובלים מסוכרת במדינות המשתייכות ל-OECD. כ-7 אחוז מבני 20 עד 79.והמספר צפוי לעלות בכ-27 אחוז עד ל-108 מיליון ב-2030. גם שיעורי ההשמנה עולים-  ברוב מדינות ה-OECD אחד מכל חמישה אנשים סובל מהשמנה.

לפי הדוח "מדינות רבות עדיין רחוקות מביצוע שינויים במערכת הבריאות ומשיפור איכות הטיפול בכדי למנוע מחלות לב וכלי דם".

פרופ' מיכאל גליקסון ויו"ר האיגוד הקרדיולוגי: "ישנם גם הבדלים גנטיים בין ארצות שונות והגנטיקה שלנו כיהודים היא קצת יותר טובה משל העמים באירופה. אך לא פחות חשוב- הקרדיולוגיה בארץ היא מאד חזקה, כך שבכל מקום בארץ יש נגישות לטיפול פולשני באוטם שריר הלב, שזה אחד הגורמים החשובים להורדת תמותה. יש מדינות שבהן מרכזי על טובים מאד, אך האדם הממוצע לא מקבל את הטיפול הטוב ביותר. הרפואה הציבורית בארצות האלו לא יותר טובה מאשר בישראל אפילו פחות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

סיבה נוספת לשיעורים הנמוכים בארץ היא הרפואה המונעת יש היום מודעות רבה בקהילה, בקופות ובשירותי הבריאות לקרדיולוגיה מונעת, לאורח חיים, שומני הדם, הפחתת עישון ומתן יותר טיפול ביתר לחץ דם".

כרמל שאמה הכהן שגריר ישראל ל-oecd: "מחמם ומרחיב את הלב שלמרות המתח התמידי והאזעקות הפתאומיות מפני טילים הלב הישראלי מגלה עוצמה בדומה לעם ישראל, אבל לא פחות מכך זו תעודת כבוד למערכת רפואה הישראלית שבכלל מביאה לנו הרבה כבוד בקרב הארגון."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...