בארה"ב, הולכות ומתבהרות הנסיבות שהובילו את החשוד בביצוע הטבח בכנסייה, לחסל 9 מתפללים אפרו-אמריקנים ולפצוע עשרות אחרים. היום הודיעו רשויות החוק במדינה כי החשוד, דילן רוף, הודה בביצוע המעשים לאחר שנתפס אתמול. רוף, בעל גוון העור הלבן, התוודה בפני חוקריו שרצה לגרום "לפרוץ מלחמת אזרחים", כך פורסם היום בערוץ החדשות סי.אן.אן.
מול עיני אביה: נהרגה במהלך צילומי טלוויזיה
עוד עולה מהחקירה כי הוא עצמו קנה את האקדח, עימו ביצע את הטבח הנורא, בחודש אפריל האחרון בחנות נשק בעיירה צ'ארלסטון. הדיווח הנ"ל סותר את ההשערה הראשונית, לפיה רוף קיבל את האקדח מאביו כמתנה.
העיר צ'רלסטון שבדרום קרוליינה מצאה את עצמה במוקד פשע שנאה קטלני: בתום מרדף שנמשך 14-כ שעות נתפס אמש צעיר לבן ששמו דילן רוף ,(21) החשוד שנכנס בלילה שבין רביעי לחמישי לכנסייה אפרו-אמריקנית בעיר - וירה למוות 9-ב אנשים.
מפקד משטרת צ'רלסטון, גרג מולן, סיפר כי רוף נתפס בצפון קרוליינה, עת עצר במחסום משטרתי. המעצר, שבוצע הודות למידע שהתקבל מאזרח, עבר בלי שהחשוד יגלה התנגדות. הרשויות בארה"ב כבר קבעו שמדובר ברצח שבוצע על רקע גזעי, ולכן הוא ייחקר כפשע פדרלי.
לפי מקור ברשויות החוק, עדים סיפרו לחוקרים שהיורה נעמד בכנסייה והצהיר כי הוא שם "כדי לירות בשחורים." רשת NBC אף ראיינה את סילביה ג'ונסון, בת דודתו של הכומר, שסיפרה כי שמעה מאחד הנוכחים שרוף טען את נשקו 5 פעמים. "הם ניסו להניא אותו מלעשות זאת," טענה ג'ונסון, "אבל הוא רק אמר 'אני חייב, אתם אונסים את נשותינו ומשתלטים על מדינתנו."'