כולנו ויהדות התורה הצטרפו לממשלת נתניהו

הפאזל מתחיל להתחבר • אחרי 43 ימים - שני הסכמים ראשונים • שתי המפלגות קיבלו את מבוקשן: כולנו את תיק האוצר, יהדות התורה את ביטול הסנקציות הפליליות ואת ראשות ועדת הכספים

רה"מ נתניהו ושר האוצר המיועד משה כחלון, שבים לשבת יחד בשולחן הממשלה // רה"מ נתניהו ושר האוצר המיועד משה כחלון, שבים לשבת יחד בשולחן הממשלה

מתחילים לעבוד: צוותי המו"מ הקואליציוני של יהדות התורה וכולנו, חתמו הערב על הסכם קואליציוני עם הליכוד. "מדובר בצומת במו"מ מורכב, שהתמקד בעיקר בנושאי יוקר המחיה ולא בחלוקת תפקידים", הגיב יו"ר הצוות זאב אלקין, שהעריך כי בימים הקרובים ייחתמו הסכמים עם הבית היהודי, ש"ס וישראל ביתנו. "האזרחים צריכים ממשלה שמתפקדת כמה שיותר מהר", הוסיף אלקין. 

רה"מ בנימין נתניהו, בירך את שר האוצר המיועד, משה כחלון עם חתימת ההסכם ואמר: "התחייבנו במהלך מערכת הבחירות לפעול על מנת להוריד את מחירי הדיור ויוקר המחייה,  לקדם שורה של רפורמות ולהמשיך להזניק את כלכלת ישראל. כבר היום כלכלת ישראל נבדלת מכלכלות מערביות אחרות משום שהיא ממשיכה להמריא בעוד האחרות מדשדשות. הכוונה המשותפת שלי ושל משה כחלון, שר האוצר המיועד היא שכל מי שיישב סביב שולחן הממשלה ואני מקווה גם בכנסת היא לפעול ולהטיב עם אזרחי ישראל באמצעות הצמחה של הכלכלה הישראלית שתניב את הפירות לכלל האזרחים. אני נלהב לקראת העשייה המשותפת שלנו, דיברנו הרבה על הצעדים שיש לעשות יחד. לא הכל מופיע בהסכמים הקואליציוניים כי אין צורך בזה, הדבר החשוב שהושג היא ההבנה לשיתוף פעולה למען הכלל. אני מתכוון לעבוד בכל העוצמה שניתנה בידנו על ידי אזרחי ישראל כדי להטיב באופן עמוק עם אזרחי מדינת ישראל. משה – אני שמח לקבל אותך בחום ובשמחה".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

יו"ר מפלגת כולנו, משה כחלון: סיימנו מו"מ ארוך שהתמקד בכלי עבודה ובאמצעים שיסייעו לנו לקדם רפורמות. המשק הישראלי זקוק לרפורמות ואנחנו בסיעת כולנו יחד עם סיעת הליכוד, רה"מ והשרים נדע להוביל אותן. בממשלה הבאה נקדם רפורמות בדיור, בבנקאות ונפעל לצמצום פערים בחברה הישראלית. אנו בטוחים שנקבל שיתוף פעולה מלא מראש הממשלה, מחברי הכנסת מהקואליציה וגם מהאופוזיציה. לא מדובר ברפורמות סקטוריאלית אלא בכאלה שיעזרו לכל אזרחי מדינת ישראל – מהעיר, מהכפר, מהצפון ומהדרום בלי קשר לדת או לאום. לכן אני מצפה לשיתוף פעולה מלא ממפלגות הקואליציה וגם ממפלגות האופוזיציה. אני מודה לרה"מ על שיתוף הפעולה ומצפה לשיתוף פעולה בעתיד על מנת להצליח.

הערב נסגר ההסכם גם עם סיעת יהדות התורה, שתקבל לידיה את ראשות ועדת הכספים, אליה ישוב ח"כ משה גפני. יעקב ליצמן יחזור למשרד הבריאות שם ישמש כסגן שר. מאיר פרוש יכהן כסגן שר החינוך. עוד סוכם כי יבוטלו הסנקציות הפליליות על חוק הגיוס, יישמר הסטטוס קוו בנושא דת ומדינה וכך גם מעמדו של החינוך העצמאי החרדי.

חברי הכנסת ליצמן, פרוש וגפני הגיבו לאחר החתימה ואמרו כי הם הוא מקווים שהקדנציה תהיה ארוכה ותאפשר לקדם את הרפורמות החברתיות שקיבלו מקום נרחב בהסכם הקואליציוני. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר