משפחת בולומר מספרד ניסתה למכור את ביתה זמן רב, אך בשל שוק הנדל"ן הקשה – לא הצליחה למצוא קונה שמוכן לשלם את המחיר שהם דרשו, 90 אלף אירו (כ-380 אלף שקלים). עם הזמן, הבינו בעלי הדירה כי עליהם לחשוב על דרך מקורית יותר למכור את הנכס.
"כשפרסמנו אותו, כמה קונים פוטנציאלים הביעו עניין, אך אף בנק לא הסכים להעמיד משכנתא בסכום הזה", הסביר פפה בולומר, בעל הדירה שקיבל אותה כירושה, את הסיבה לכישלון הניסיון למכור אותה בדרך הרגילה. עם זאת, בולומר לא אמר נואש והחליט, כאמור, להעמיד את הבית להגרלה.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
במשך שנה שלמה קרם הרעיון המפתיע עור וגידים ולמרות שהמוכרים התמודדו עם קשיים בירוקרטיים, בתחילת החודש נערכה ההגרלה הגורלית. הבית בעיירה סגורבה שמצפון לוולנסיה, הועמד להגרלה דרך אתר אינטרנט, והסיכוי לזכות בנכס הביא מתעניינים מכל רחבי ספרד ומחוצה לה. כרטיס השתתפות בהגרלה עלה רק 10 אירו, פחות מחמישים שקלים.
"במחיר של עשרה אירו בלבד מישהו זכה בבית במצב מצויין, והוא לא צריך לשלם עוד סנט אחד מכיוון שמחיר כרטיס ההגרלה כולל את כל ההוצאות הנוספות", אמר בולומר. המוכרים מעריכים כי הם כיסו את מחיר הדירה והרוויחו עוד 10,000 אירו לאחר הוצאות שונות, ואף מצאו מקור הכנסה נוסף: הם מייעצים למוכרים אחרים שמעוניינים להעמיד את נכסיהם להגרלה. "היינו הראשונים לעשות זאת בספרד, אך אחרים יכולים גם להרוויח מכך, אמר בולומר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו