מהשנה הבאה: פיקוח על מחירי ספרי הלימוד

המשמעות: חיסכון כספי גדול להורים • משרד החינוך: המודל יגדיר את המחיר המרבי של חומרי ההוראה וישפר את איכותם

ספרי לימוד. "ההוזלה תהיה משמעותית"  //  צילום: מאיר פרטוש // ספרי לימוד. "ההוזלה תהיה משמעותית"  ,
ספרי לימוד. "ההוזלה תהיה משמעותית" // צילום: מאיר פרטוש // ספרי לימוד. "ההוזלה תהיה משמעותית"

משרד החינוך ינהיג החל משנת הלימודים הבאה מודל תמחור אחיד לכל ספרי הלימוד במערכת החינוך (כ־2,000 ספרי לימוד). המשמעות המיידית היא חיסכון כלכלי משמעותי להורים ושיפור איכות חומרי ההוראה. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

המודל החדש מגדיר מחיר מרבי לספרי הלימוד וחומרי הלמידה, על פי קריטריונים שיהיו נגישים ואחידים. בכך, משרד החינוך משלים את ההליך להסדרת הוצאתם לאור של ספרי לימוד שהחל לפני כשלוש שנים. 

מעתה לחנויות ספרים יהיה מותר למכור ספרי לימוד במחירים קבועים, ועל כן צפויה הוזלה במחירי הספרים. מודל התמחור הוא פרי עבודה של ועדה מקצועית משותפת למשרד החינוך, למשרד האוצר ולמשרד המשפטים, שבחנה את הנושא במשך כשלוש שנים. מעבודת הוועדה עולה כי במשך שנים רבות תחום ספרי הלימוד וחומרי הלמידה היה פרוץ וסבל מחוסר שקיפות. ההוצאות לאור קבעו בעצמן את מחיר הספרים - מחיר שלעתים היה גבוה מצורכי השוק. כמו כן, עדכוני מהדורות יזומות גרמו להורים לבזבז כסף רב. 

מנכ"לית משרד החינוך, מיכל כהן, אמרה כי "המהלך נועד להקל את הנטל הכלכלי על ההורים ולהיטיב את איכות חומרי הלמידה. אנו קוראים לציבור ההורים לגלות ערנות ולפנות אלינו בכל מקרה של חריגה מהמחיר שאושר בחוק". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר