ברק מחפש רעם

ברק לוי כבר נגע בחלום והתרחק ממנו • אחרי כמה הופעות טובות בשער של מכבי ת"א הגיעה הירידה ביכולת ואחריה סימני השאלה על עתידו במועדון • הערב הוא עשוי לפתוח בהרכב בגומלין רבע גמר גביע המדינה מול עירוני ק"ש (1:1 בראשון) • הכל בידיים שלו

צילום: עמי שומן // ברק לוי. יגשים את החלום?

נסו לדמיין את הסיטואציה הבאה: אתם מגיעים בכל בוקר למקום עבודתכם, משקיעים את מלוא המאמץ וזוכים למחמאות מקיר לקיר על פרויקטים או על עבודות אחרות שהתבקשתם להכין. בשלב מסוים אתם מרגישים שהבוסים מרוצים ושהקידום באופק. ובכל זאת, למרות המחמאות והתקוות, מישהו אחר מקבל את הג'וב שהייתם בטוחים שיושב עליכם בול. וזה קורה שוב ושוב, והכי גרוע - אולי זה יקרה עוד פעם.

בחזרה למציאות. הדוגמה מסבירה היטב את הקריירה בשנים האחרונות של שוער מכבי ת"א, ברק לוי. השוער הצעיר השתפשף קצת תחת גיא חיימוב, ולאחר מכן עבר להיות תלמידו של וינסנט אניימה. במשחקים שבהם החליף את הניגרי הבינלאומי לוי הציג יכולת טובה וקיבל שבחים גם מהשוער הראשון. "הוא עשה התקדמות גדולה והוא בשל להיות השוער הראשון של מכבי ת"א", הצהיר לפני שנתיים אניימה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

למרות המחמאה, במכבי החליטו לתת את המושכות לחואן פאבלו קולינאס, שהגיע לת"א בעיקר בזכות הניסיון הרב שיש לו והתקווה במועדון להעפיל לליגת האלופות. מכבי לא הגיעה בעונה שעברה לצ'מפיונס, אך עשתה מסע יפה באירופה שהסתיים בשלב 32 הגדולות של הליגה האירופית.

את ליגת העל השוער הספרדי פתח נהדר, אך בהמשך גילה חוסר יציבות ולמרות זאת כמעט לא זז מההרכב. לקראת תום העונה הקודמת חוזהו אף הוארך. כדי שלוי ירגיש שבונים עליו לעתיד, גם הוא קיבל הארכה וחתם לפני פתיחת העונה הנוכחית לארבע שנים נוספות.

הערב: גומלין רבע גמר הגביע בין מכבי ת"א לק"ש

"לא לקח את ההזדמנות"

השנה הסיפור שונה. חואן פאבלו פתח את העונה בצורה מזעזעת במשחקים המוקדמים באירופה, שהסתיימו במפח נפש מבחינת הצהובים. בהמשך הוא סבל מפציעה ומירידה ביכולת. לוי תפס את מקומו ועשה זאת בהצלחה. העונה השוער הצעיר כבר רשם תשע הופעות בליגה, שלוש בגביע ועוד חמש בגביע הטוטו, לעומת ארבע הופעות בלבד אצל פאולו סוזה.

אל תטעו, פאקו אייסטרן מחזיק מאוד מחואן פאבלו, אך הקרדיט הגדול ללוי הגיע בעיקר בשל פציעות ויכולת בינונית של הספרדי. תקופה ארוכה מדברים על כך שלוי עשוי לקבל בעונה הבאה את הקרדיט במקום חואן פאבלו, אבל משהו השתנה בשבועות האחרונים.

עוד לפני המשחקים האחרונים יש הסבורים במכבי כי אם בעונה הבאה לוי יקבל את המפתחות, צריך שיהיה לידו שוער עם ניסיון, למקרים של נפילות מתח. השוער הספרדי בן ה־36, שכבר שיחק נגד לאו מסי וכריסטיאנו רונאלדו, לא מתכוון להיות שוער שני.

אז מה קרה בשבועות האחרונים? בעקבות פציעה בצלעות של חואן פאבלו, לוי קיבל את הקרדיט במשחק העונה בליגה מול עירוני ק"ש. במשחקים הבאים מול הפועל חיפה בליגה ומול ק"ש בגביע הגיעה ירידה ביכולתו והביקורות לא איחרו לבוא. "ברק במצב שהוא צריך לקחת כל הזדמנות שנותנים לו, ובמשחקים האלה שהשוער הראשון היה פצוע הוא לא לקח אותה", אמרו במכבי.

טבעי שלספורטאי יש תקופות פחות טובות. העניין הוא שהירידה ביכולת של לוי הגיעה בתקופה קריטית של העונה, ובמחזור האחרון מול בני סכנין חואן פאבלו כבר חזר לשער.

ברק לוי. עדיין לא שיכנע את המנג'ר יורדי קרויף // צילום: דני מרון

"שוער מהרמות הגבוהות"

למרות התקופה הלא טובה לוי זוכה לתמיכה מהאוהדים, שהיו רוצים לראותו בעונה הבאה כשוער הראשון.

"אני לא חושב שהוא יכול להיות השוער הראשון במכבי, אני בטוח שהוא יכול להיות השוער הראשון של מכבי", אמר אתמול סוכנו אבי נמני, "הוא שוער מהרמות הכי גבוהות שיש ואנחנו מאמינים בו".

גם נמני יודע שמי שיקבע את עתידו של לוי במכבי הוא המנהל המקצועי יורדי קרויף, שעדיין לא בטוח שזה הזמן הנכון עבור השוער לעשות את קפיצת המדרגה. בשיחות עם מקורביו הודה קרויף: "ברק עשה שינוי גדול. אני מאמין שבעתיד הוא יהיה השוער הראשון של מכבי, אבל הוא לא מוכן לגמרי".

התפוקה של לוי במשחקים האחרונים גרמה לכמה אנשים במכבי לחשוב על כך שצריך להחתים לעונה נוספת את חואן פאבלו. אם בסופו של דבר יוחלט כך, הצהובים עשויים להיתקל בבעיה לאחר ששחקנים בקבוצה טענו אתמול: "הוא לא רוצה להישאר פה לעוד עונה".

כפי שפורסם ב"ישראל היום" לפני כחודשיים, לוי עשוי לבקש לעזוב או לצאת להשאלה אם לא יקבל את המפתחות בעונה הבאה. נמני הסביר: "אף אחד עוד לא יודע מה יהיה. מכבי קובעת מבחינה מקצועית ולא אנחנו. ברק ימצא את הדרך שלו במכבי ואם לא, הוא ימצא אותה במקום אחר".

לוי פתח במשחקים של מכבי העונה בגביע המדינה, אך לא ברור אם פאקו ימשיך לתת לו את הקרדיט גם הערב בגומלין מול עירוני ק"ש ברבע הגמר (1:1 במשחק הראשון). 

בכל מקרה, נראה שהפלייאוף העליון יהיה המאני טיים לא רק של האלופה, אלא גם של השוער הצעיר שנלחם על הלגיטימיות שלו במועדון היוקרתי בארץ.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר