מדעני מינהל המחקר החקלאי במרכז וולקני בראשל"צ חשפו היום בפני עשרות שפים זנים חדשים של פירות וגם שני זנים חדשים של חומוס.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
צילום: קובי מאירי
זני החומוס, אדום ושחור, בריאים יותר, מכילים נוגדי חימצון, שניתן להכין באמצעותם חומוס ופלאפל צבעוניים ובריאים יותר. לדברי ד"ר מולי גלילי, החומוס האורגני לא יחליף את החומוס הרגיל, אלא יהווה גיוון נוסף, שיאפשר לשפים להכין מנות חדשות.
לדברי יו"ר איחוד השפים חנן שגיא, השפים צריכים כל הזמן להתחדש ולחדש, ולכן החיבור עם מכון וולקני חשוב ומתחייב, כדי לראות את החידושים הקולינריים ולאמץ אותם.
בתצוגה ליד הכינוס נראו ארבעה זנים חדשים של תות שדה ושני זנים חדשים של קלמנטינות ללא חרצנים ובטעם משופר, שכבר זוכה להצלחה באירופה מול התחרות של ספרד ושל מרוקו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו