לפני שלוש שנים וחצי אובחן ד"ר אלעד שילה, חוקר במכון המטאורולוגי, כיום בן 47, כחולה בסרטן הריאות. הבשורה היכתה בהלם אותו, את אשתו שני ואת ילדיהם, אז בני 6 ו־9. תוך כדי המאבק על חייו מקימה אשתו בימים אלה את "העמותה הישראלית לסרטן ריאה", ארגון שיסייע במידע ובתמיכה לחולים במחלה הקשה ולמשפחתם.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
"המחלה של אלעד התגלתה בשלב 4 וחרב עלינו עולמנו", מתארת שני, "בכלל לא חשבנו על הכיוון הזה וזה היה שוק נורא. המעבר מבן אדם צעיר, קיבוצניק ובריא, למצב הזה. עברנו שנים קשות מאוד עם עליות ומורדות".
אלעד נמצא תחילה שלילי לשתיים מהמוטציות הידועות לסרטן הריאות וקיבל כימותרפיה. בהמשך הרופא שלו, ד"ר ניר פלד משיבא, הציע להם לעשות ריצוף גנטי והתגלה שאלעד נשא של מוטציה חדשה ושונה באחד הגנים הקשורים לסרטן הריאות, והוא החל לקבל תרופה ביולוגית. למרבה הצער, אחרי שנה וחצי של טיפול נמצאו אצלו גרורות במוח ובאפריל השנה אושפז אלעד עם החמרה נוספת במצבו.
"לפני שנה, עם כל מה שעובר עלינו, הבנתי שאני יכולה לעזור לאחרים. אני ד"ר לרפואת שיניים שעוסקת במחקר והחלטתי לעזור ולהנגיש מידע לחולים. יש 2,000 חולים חדשים בכל שנה והיום הם חיים יותר. פעם הם מתו מהר יותר, ובגלל זה לא נוצר מאגר ידע מצטבר. אני רוצה שלחולה הבא בתור יהיה קל יותר", מסבירה שני. "אנשים מפספסים, לא יודעים שיש התפתחויות בתחום. הפן השני נוגע בעיקר למשפחתו של החולה, שעוברת דברים קשים מאוד. מי שמטפל בחולה מגיע לפחות פעם אחת למיון בעצמו עם התקף חרדה. צריך לטפל במי שליד החולה, וזה נושא שמוזנח לגמרי בארץ".
שני הקימה אתר אינטרנט שבו משפחות המטופלים יכולות לחלוק מידע וטיפים. את ההחלטה על הקמת העמותה והסיוע לחולים אחרים קיבלה בעקבות שיחה שהיתה לה עם חולה צעירה, בת כ־45, אמא לילדים, שביקשה להתייעץ איתה ולשמוע מניסיונם של אלעד ושני. החולה נפטרה שבעה חודשים לאחר גילוי המחלה. "הרגשתי שהיה אפשר להאריך את חייה אם המשפחה היתה יודעת מה לעשות והטיפול היה קצת שונה. ברגע שזה עבר לי בראש ניסיתי להתעלם, ידעתי שזה יישאב אותי וייקח אותי כולי, אבל זה פשוט לא יצא לי מהראש, שזו השליחות שלי לעשות משהו טוב מהדבר הנורא הזה", אמרה שני.
כתובת האתר: ILCF.ORG.IL