לביבות תפוחי אדמה מלוחות
החומרים (לכ־14 לביבות):
• 3 תפוחי אדמה לטיגון
• 2 כפות קמח
• 2 ביצים טרופות
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
• שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מגרדים גס על פומפייה את תפוחי האדמה. סוחטים
היטב מעודף נוזלים ומעבירים לקערה גדולה.
2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. מתבלים במלח ובפלפל.
3. מחממים שמן במחבת רחבה. בידיים נקיות לוקחים בכל פעם חופן מהתערובת, סוחטים היטב מעודף נוזלים, מלבבים בין כפות הידיים לביבות עגולות ושטוחות ומניחים בשמן החם.
4. מטגנים על אש בינונית במשך כ־3 דקות מכל צד או עד שהלביבות משחימות. מעבירים לנייר סופג ומגישים מייד בליווי אחד המטבלים.
מטבל רוקפור:
• 1 גביע שמנת חמוצה
• 4 כפות גבינה כחולה בסגנון רוקפור
• מערבבים את הכל יחדיו למחית אחידה, אפשר להיעזר במעבד מזון
מטבל סלמון מעושן וסומק:
• 1 גביע שמנת חמוצה
• 2 כפות גדושות יוגורט משובח
• 4 פרוסות סלמון מעושן קצוץ דק
• חופן עירית קצוצה דק
• 1 כף שטוחה של סומק
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
• מערבבים את הכל יחדיו לתערובת אחידה
גואקמולי:
• 1 אבוקדו בשל מאוד
• 2 כפות שמן צ'ילי (או שמן זית עם מעט צ'ילי גרוס)
• מלח לפי הטעם
• מועכים את האבוקדו ומתבלים בשאר המרכיבים
סלסת עגבניות:
• 2 עגבניות אדומות עד מאוד
• 1/2 בצל סגול קצוץ דק דק
• 1 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ
• חופן כוסברה קצוצה
• מעט שמן זית
• מלח לפי הטעם
• מערבבים את כל המרכיבים
לביבות תפוחי אדמה מתוקות

צילום: לירון אלמוג
החומרים (לכ־14 לביבות):
• 3 תפוחי אדמה לטיגון
• 2 כפות קמח
• 2 ביצים טרופות
• שמן לטיגון
• חופן אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1. מגרדים גס על פומפייה את תפוחי האדמה. סוחטים היטב מעודף נוזלים ומעבירים לקערה גדולה.
2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. מתבלים במלח ובפלפל.
3. מחממים שמן במחבת רחבה. בידיים נקיות לוקחים בכל פעם חופן מהתערובת, סוחטים היטב מעודף נוזלים, מלבבים בין כפות הידיים לביבות עגולות ושטוחות ומניחים בשמן החם.
4. מטגנים על אש בינונית במשך כ־3 דקות מכל צד או עד שהלביבות משחימות. מעבירים לנייר סופג, מסדרים על צלחת הגשה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים מייד.
מטבל שקדים ולימון:
• 2 כפות גדושות יוגורט
• 2 כפות גדושות שמנת חמוצה
• 2 כפיות ממרח שקדים (שקדיה)
• 2 כפות סירופ רוזטה
• גרידת לימון מ־1 לימון
• מערבבים את כל המרכיבים
מטבל תפוחים אגסים ווניל:
• 1 תפוח גרנד סמית מקולף
• 1 אגס מקולף
• 1 כפית מחית וניל / 1 גרגיר מ־1 מקל וניל
• מעט סוכר לפי הטעם
• מרסקים על פומפייה דקיקה את הפירות, מוסיפים וניל ומוסיפים סוכר לפי הטעם
מרקחת פירות אדומים:
• 1 קופסת דובדבנים קפואים (300 גרם)
• 3 כפות מעדן דובדבנים או תות או פטל
• מבשלים את הפירות ואת הריבה על אש נמוכה במשך כ־30 דקות. מצננים לגמרי לפני ההגשה
מטבל טרופי:
• 2 פסיפלורות
• 2 כפיות מחית תרכיז מנגו קפוא (של פריגת)
• קליפת תפוז מגוררת מ־1 תפוז
• 1 כף ליקר תפוזים
• מרוקנים את תוכן הפסיפלורה ומערבבים עם שאר המרכיבים
דבש מתובל:
• 2 כפות דבש
• קמצוץ קינמון
• חופן אגוזי מלח קלויים וקצוצים
• זולפים את הדבש על הלביבות, מפדרים בקינמון ומפזרים אגוזי מלך
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו