באביב הקרוב ספ בלאטר (78) ייבחר לכהונה חמישית כנשיא פיפ"א, הארגון שהוא עומד בראשו מאז 1998. בכדורגל המערבי, ואירופה בפרט, מאסו מזמן בשווייצרי שדירדר את פיפ"א ותדמיתה לשפל חסר תקדים. אבל השחיתות המובנית בתוך הארגון ובתוך עולם הכדורגל מעניקה לבלאטר כח בלתי מוגבל ותמיכה אוטומטית באפריקה, דרום אמריקה, מרכז אמריקה ואסיה.
אתמול הגיע ידיעה לכאורה מרעישה: עורך הדין מייקל גרסיה, עובד פיפ"א שערך חקירה מקיפה של הצעות אירוח המונדיאלים 2018 ו-2022, הודיע על התפטרותו כשהוא פוסק: "אין מנהיגות בפיפ"א וזה הוביל אותי למסקנה שעליי לסיים את תפקידי. איבדתי אמון בעצמאותו של השופט האנס-יואכים אקרט, יו"ר ועדת האתיקה של פיפ"א."
הסבר: גארסיה מסר לפיפ"א בתחילת ספטמבר דו"ח עב כרס אחרי חקירה מקיפה של כל הצעות האירוח למונדיאלים 2018 ו-2022 בהם זכו רוסיה וקטאר בהתאמה, בניסיון למצוא עדויות לשחיתות, אי סדרים ומתן שוחד. הדו"ח נמסר לידי אקרט שפירסם לפני חודש תקציר ובו פסק שאין ראיות שיצדיקו את פסילתן של רוסיה וקטאר מאירוח הטורנירים. לעומת זאת אקרט מתח ביקורות על חשדות לשוחד נגד אנגליה (התחרתה על אירוח מונדיאל 2018) ואוסטרליה (התחרתה על מונדיאל 2022) שלכאורה נהגו שלא כיאות. גרסיה תקף מיידית ובצורה בוטה את הסיכום של אקרט שלטענתו סילף את הדברים בדו"ח שלו בצורה אירונית. במקביל הודיע בלאטר שהדו"ח של גרסיה לא יפורסם לעין הציבור בטענה טכנוקרטית – שמדובר בעבירה על סעיף האתיקה של פיפ"א. כמו כן הודיע בלאטר שתלונה פלילית תוגש לידי התובע הכללי של שווייץ נגד אנשים שיש ראיות לכאורה נגדם לשחיתות, והכוונה ככל הנראה לאנגלים ולאוסטרלים.
מייקל גרסיה הגיש ערעור נגד הסיכום של אקרט, הערעור נדחה שלשום ואתמול גרסיה הודיע על התפטרותו. עוד צעד שמעיד על השפל המוסרי אליו הידרדרה פיפ"א. בלאטר הודיע שהוא מופתע מההחלטה של גארסיה ו-ועדת האתיקה, שלטענתו נותרה בלתי תלויה, תמשיך לעבוד כרגיל.
ראשי פיפ"א יתכנסו בימים הקרובים במרוקו, שם נערך גביע העולם למועדונים, וידונו האם לפרסם את הדו"ח של גרסיה במלואו בניסיון נואש להגן על המוניטין של הארגון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו