הישג למערכת הביטחון? בהודעה שנמסרה היום, דווח על תרגיל מוצלח שבוצע במסגרת תכנית הניסויים במערכות ההגנה הרב-שכבתית. במסגרתו שוגר טיל מטרה מסוג "חץ" שביצע את מסלולו בהצלחה, כחלק מההכנות לניסוי יירוט עתידי. בהודעה נוספת שהופצה נכתב, כי "טיל המטרה יצא לדרכו ומערכת החץ עקבה אחריו במהלך מעופו. התנאים לשיגור מיירט לא בשלו, ולכן הוחלט להגדירו כניסוי בטיל מטרה בלבד".
צילום: משרד הביטחון, קריינות: חנן פישר
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
עם זאת, סוכנות הידיעות רויטרס ציטטה מקור ביטחוני, שציין כי הניסוי הופסק באמצע מאחר והטיל שהיה אמור להיות משוגר בשל הניסוי - לא ננעל על המטרה. בשל כך, על פי אותו גורם, החליטו במערכת הביטחון לא לשגרו.
בניסוי השתתפו נציגי הMDA האמריקני והתעשיות המעורבות בפיתוח מערכת הנשק. הקבלן הראשי לפיתוח מערכת הנשק ומיירטי ה"חץ" הינו מפעל מל"מ של התעשייה האווירית, שפועל בשיתוף עם חברת אלתא. את מערכת ניהול הירי פיתחה אלביט מערכות. את טיל המטרה פיתחה חברת רפאל.
מערכת "חץ" הינה מרכיב מרכזי במערך ההגנה הרב שכבתית, שאת פיתוחו מוביל משרד הביטחון. מערך ההגנה הרב שכבתית מתבסס על ארבע שכבות: מערכת "כיפת ברזל", מערכת "שרביט קסמים", שנמצאת בפיתוח, מערכת "חץ 2" ומערך "בני רשף" ומיירט "חץ 3", גם הוא נמצא בפיתוח.
הניסוי היום מהווה אבן דרך בתכנית הפיתוח של המערכת. בעתיד הקרוב צפויים ניסויי יירוט עם מיירט "חץ 3", המהווה שכבת ההגנה העליונה למדינת ישראל עד להפיכת המערכת למבצעית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו